A sütőtökös zabkása remek őszi reggeli, amit feltétlenül érdemes kipróbálni, ha végre mindenki együtt reggelizik, és sietni sem kell. 

Ha unod már a szendvicset, a bundás kenyeret, a müzlit és a sima főtt tojást, akkor érdemes kicsit extrább fogások után nézni, és feldobni a megszokott repertoárt. A zabkása amellett, hogy finom, egészséges és laktató, variálni is remekül lehet. Többek között sütőtökös verzióban is létezik, amivel igazán őszies hangulatot varázsolhatsz a reggelekbe.

Sütőtökös zabkása

  • 1 bögre zabpehely
  • 200 – 250 g sütőtök
  • fél bögre mandulaital (vagy akármilyen növényi tej)
  • fél bögre víz
  • 2 ek méz
  •  fahéj
  • szegfűszeg
  • szerecsendió

A sütőtököt kis kockákra vágjuk, majd 200 fokos sütőben megsütjük.

A zabpelyhet megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, szegfűszeggel és szerecsendióval, ráöntjük a felforralt mandulaitalt és a vizet, majd 5percig állni hagyjuk.

Az elkészült tököt villával összetörjük, és a mézzel együtt hozzákeverjük a zabkásához. Forrón tálaljuk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Hirdetés: