Bár nincs egyetértés abban, hogy a spanyol vagy a francia konyha remeke-e a piperade, ez azonban majdhogynem lényegtelen is, hiszen egy nagyon finom és egészséges ételről van szó. Mutatjuk, miben különbözik a magyar lecsótól!
A lecsó a legnagyobb tavaszi-nyári sláger, amelynek egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Szinte minden országban készítik, ilyen vagy olyan formában, és minden régió a maga ízvilágára formálja. Akik a paprikásabb lecsót részesítik előnyben, azok imádni fogják a francia-spanyol határon honos piperade névre hallgató lecsós egytálételt.
Míg a magyaros lecsó esetében mindig vitára adhat okot a paradicsom és a paprika aránya, a piperade esetében ez nem is kérdés, ugyanis egyértelműen a paprika javára dől el a verseny. Itt is a minél húsosabb, színesebb és édesebb paprikákat válasszuk, a paradicsomot inkább csak a szaftja miatt érdemes belefőzni, de azért ezt se felejtsük ki belőle!
A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomot daraboljuk.
Egy serpenyőben olajon pároljuk a hagymákat és a paprikákat, majd hozzáadjuk a paradicsomot.
Fűszerezzük, majd tovább pároljuk.
Közben a tojásokat feltörjük, különválasztjuk. A sárgáját elkeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét. Ráöntjük a lecsóra, és 5 perc múlva tálalunk.
Bagettel fogyasztjuk.
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…