Bár nincs egyetértés abban, hogy a spanyol vagy a francia konyha remeke-e a piperade, ez azonban majdhogynem lényegtelen is, hiszen egy nagyon finom és egészséges ételről van szó. Mutatjuk, miben különbözik a magyar lecsótól!
A lecsó a legnagyobb tavaszi-nyári sláger, amelynek egyszerűségében rejlik nagyszerűsége. Szinte minden országban készítik, ilyen vagy olyan formában, és minden régió a maga ízvilágára formálja. Akik a paprikásabb lecsót részesítik előnyben, azok imádni fogják a francia-spanyol határon honos piperade névre hallgató lecsós egytálételt.
Míg a magyaros lecsó esetében mindig vitára adhat okot a paradicsom és a paprika aránya, a piperade esetében ez nem is kérdés, ugyanis egyértelműen a paprika javára dől el a verseny. Itt is a minél húsosabb, színesebb és édesebb paprikákat válasszuk, a paradicsomot inkább csak a szaftja miatt érdemes belefőzni, de azért ezt se felejtsük ki belőle!
A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomot daraboljuk.
Egy serpenyőben olajon pároljuk a hagymákat és a paprikákat, majd hozzáadjuk a paradicsomot.
Fűszerezzük, majd tovább pároljuk.
Közben a tojásokat feltörjük, különválasztjuk. A sárgáját elkeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét. Ráöntjük a lecsóra, és 5 perc múlva tálalunk.
Bagettel fogyasztjuk.
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…