Rakott cukkini bőségesen – ettől biztosan nem maradsz éhes!

Tegnap már elhintettük, milyen ínycsiklandó vacsorát készítettünk estére: jöjjön most egy mindent bele rakott cukkini recept, amitől tutira senki nem marad éhes.

Rajongunk a tökös ételekért, amely alól a cukkinis fogások sem képeznek kivételt. A nyár sztárzöldsége még ősszel is kapható imitt-amott, így mi mindig kihasználjuk, ha találunk egyet a piacon.

Bár ezúttal nem a közértből szereztünk tököt, hanem úgy kaptunk, alig vártuk, hogy ismét valami finomat varázsoljunk belőle, és mivel már eléggé untuk a rántott verziót, így inkább rakottast készítettünk belőle. Mivel tele volt a hűtőnk mindenféle maradék dolgokkal, amolyan mindent bele módon, lényegében beledobáltuk, amit csak a frigóban találtunk. Hát ez sült ki belőle!

A sajtot nagyon ne sajnáljuk

Hozzávalók

5 db nagyobb krumpli
4db paradicsom
egy nagyobb cukkini
2 gerezd fokhagyma
4 db tojás
10 dkg kockázott bacon
10 dkg trappista sajt

vegeta
kakukkgő
1 nagy tejföl tejföl vagy 2db Dr. Oetker vegán krém

Először megfőzzük a krumplikat: a burgonyákat megpucoljuk, majd sós vízben feltesszük főni. Amíg fő a krumpli, feltesszük a tojásokat is, a zöldségekkel pedig előkészülünk: megmossuk a cukkinit és a paradicsomot, majd vékony szeletekre vágjuk (a cukkinit különösen vékonyra, hogy biztosan jól átsüljenek)

Ha a krumpli és a tojás megfőtt, akkor őket is karikákra szeleteljük. Ha ez megvolt, kikeverjük a tejfölt (mi vegán krémet használtunk) ízlés szerint vegetával és egy kis tört pirospaprikával.

Ha mindez megvolt, kezdődhet a rétegzés: előre kivajazott tűzálló edénybe először lefektetünk egy réteg krumplit, ezt kicsit megszórjuk vegetával, majd jöhet rá a cukkini-réteg, amit viszont kakukkfűvel hintünk meg. Ezután megy egy réteg tojás (nem baj,ha nem fedi le teljesen), majd megszórjuk a baconkockákkal, végül pedig ráfektetjük a parikat is. A végén alaposan megkenjük a tetejét a vegán krémmel, és utána jöhet minden előlről.

Ha megvan a két réteg és elfogytak az alapanyagok, akkor alaposan megszórjuk sajttal a tetejét, és tényleg ne sajnáljuk, mert a tejtermék szépen meg fog majd pirulni a tetején. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd az első 30 percben alufóliában sütjük meg a rakott cukkinit, hogy biztosan átsűljön a zöldség. Fél óra elteltével levehetjük az alufóliát, majd még 15 percig hagyjuk pirulni, majd fogyaszthatjuk is.

Voilá

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hagyományos magyar receptek, amelyeket érdemes otthon kipróbálni

A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…

2 hét ago

Konyhaberendezés a hatékony főzéshez

Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…

4 hét ago

TP-Link Deco Mesh XE75: Az új generációs hálózat otthon és irodában

A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…

1 hónap ago

TP-Link Deco BE65: A hálózatok új szintje otthon és irodában

A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…

1 hónap ago

TP-Link Deco X10: Az otthoni Mesh Wi-Fi új korszaka

Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…

1 hónap ago

TP-LINK DECO X60: A TÁGAS OTTHONOK IDEÁLIS MESH MEGOLDÁSA

A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…

1 hónap ago