Tegnap már elhintettük, milyen ínycsiklandó vacsorát készítettünk estére: jöjjön most egy mindent bele rakott cukkini recept, amitől tutira senki nem marad éhes.
Rajongunk a tökös ételekért, amely alól a cukkinis fogások sem képeznek kivételt. A nyár sztárzöldsége még ősszel is kapható imitt-amott, így mi mindig kihasználjuk, ha találunk egyet a piacon.
Bár ezúttal nem a közértből szereztünk tököt, hanem úgy kaptunk, alig vártuk, hogy ismét valami finomat varázsoljunk belőle, és mivel már eléggé untuk a rántott verziót, így inkább rakottast készítettünk belőle. Mivel tele volt a hűtőnk mindenféle maradék dolgokkal, amolyan mindent bele módon, lényegében beledobáltuk, amit csak a frigóban találtunk. Hát ez sült ki belőle!
5 db nagyobb krumpli
4db paradicsom
egy nagyobb cukkini
2 gerezd fokhagyma
4 db tojás
10 dkg kockázott bacon
10 dkg trappista sajt
só
vegeta
kakukkgő
1 nagy tejföl tejföl vagy 2db Dr. Oetker vegán krém
Először megfőzzük a krumplikat: a burgonyákat megpucoljuk, majd sós vízben feltesszük főni. Amíg fő a krumpli, feltesszük a tojásokat is, a zöldségekkel pedig előkészülünk: megmossuk a cukkinit és a paradicsomot, majd vékony szeletekre vágjuk (a cukkinit különösen vékonyra, hogy biztosan jól átsüljenek)
Ha a krumpli és a tojás megfőtt, akkor őket is karikákra szeleteljük. Ha ez megvolt, kikeverjük a tejfölt (mi vegán krémet használtunk) ízlés szerint vegetával és egy kis tört pirospaprikával.
Ha mindez megvolt, kezdődhet a rétegzés: előre kivajazott tűzálló edénybe először lefektetünk egy réteg krumplit, ezt kicsit megszórjuk vegetával, majd jöhet rá a cukkini-réteg, amit viszont kakukkfűvel hintünk meg. Ezután megy egy réteg tojás (nem baj,ha nem fedi le teljesen), majd megszórjuk a baconkockákkal, végül pedig ráfektetjük a parikat is. A végén alaposan megkenjük a tetejét a vegán krémmel, és utána jöhet minden előlről.
Ha megvan a két réteg és elfogytak az alapanyagok, akkor alaposan megszórjuk sajttal a tetejét, és tényleg ne sajnáljuk, mert a tejtermék szépen meg fog majd pirulni a tetején. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd az első 30 percben alufóliában sütjük meg a rakott cukkinit, hogy biztosan átsűljön a zöldség. Fél óra elteltével levehetjük az alufóliát, majd még 15 percig hagyjuk pirulni, majd fogyaszthatjuk is.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…