Rakott cukkini bőségesen – ettől biztosan nem maradsz éhes!

Tegnap már elhintettük, milyen ínycsiklandó vacsorát készítettünk estére: jöjjön most egy mindent bele rakott cukkini recept, amitől tutira senki nem marad éhes.

Rajongunk a tökös ételekért, amely alól a cukkinis fogások sem képeznek kivételt. A nyár sztárzöldsége még ősszel is kapható imitt-amott, így mi mindig kihasználjuk, ha találunk egyet a piacon.

Bár ezúttal nem a közértből szereztünk tököt, hanem úgy kaptunk, alig vártuk, hogy ismét valami finomat varázsoljunk belőle, és mivel már eléggé untuk a rántott verziót, így inkább rakottast készítettünk belőle. Mivel tele volt a hűtőnk mindenféle maradék dolgokkal, amolyan mindent bele módon, lényegében beledobáltuk, amit csak a frigóban találtunk. Hát ez sült ki belőle!

A sajtot nagyon ne sajnáljuk

Hozzávalók

5 db nagyobb krumpli
4db paradicsom
egy nagyobb cukkini
2 gerezd fokhagyma
4 db tojás
10 dkg kockázott bacon
10 dkg trappista sajt

vegeta
kakukkgő
1 nagy tejföl tejföl vagy 2db Dr. Oetker vegán krém

Először megfőzzük a krumplikat: a burgonyákat megpucoljuk, majd sós vízben feltesszük főni. Amíg fő a krumpli, feltesszük a tojásokat is, a zöldségekkel pedig előkészülünk: megmossuk a cukkinit és a paradicsomot, majd vékony szeletekre vágjuk (a cukkinit különösen vékonyra, hogy biztosan jól átsüljenek)

Ha a krumpli és a tojás megfőtt, akkor őket is karikákra szeleteljük. Ha ez megvolt, kikeverjük a tejfölt (mi vegán krémet használtunk) ízlés szerint vegetával és egy kis tört pirospaprikával.

Ha mindez megvolt, kezdődhet a rétegzés: előre kivajazott tűzálló edénybe először lefektetünk egy réteg krumplit, ezt kicsit megszórjuk vegetával, majd jöhet rá a cukkini-réteg, amit viszont kakukkfűvel hintünk meg. Ezután megy egy réteg tojás (nem baj,ha nem fedi le teljesen), majd megszórjuk a baconkockákkal, végül pedig ráfektetjük a parikat is. A végén alaposan megkenjük a tetejét a vegán krémmel, és utána jöhet minden előlről.

Ha megvan a két réteg és elfogytak az alapanyagok, akkor alaposan megszórjuk sajttal a tetejét, és tényleg ne sajnáljuk, mert a tejtermék szépen meg fog majd pirulni a tetején. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd az első 30 percben alufóliában sütjük meg a rakott cukkinit, hogy biztosan átsűljön a zöldség. Fél óra elteltével levehetjük az alufóliát, majd még 15 percig hagyjuk pirulni, majd fogyaszthatjuk is.

Voilá

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke
Éva Benke

Recent Posts

Hűsítő Görögdinnyés Smoothie

Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…

3 hónap ago

Egyszerű nyári felfrissítő: Házi limonádé

Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…

3 hónap ago

Nyári frissítő: Nagyanyánk titkos hideg dinnyelevese

Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…

3 hónap ago

Korábban indult és tovább tart idén a magyar dinnye szezonja az ALDI-nál

Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…

3 hónap ago

Sajtos ropogós a partik sztárja

Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…

3 hónap ago

Különleges reggeli: Zöldséges Quiche

Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…

3 hónap ago