Diéta & Egészség

Rántott brokkoli fűszeres bundában

A karfiol, a cukkini vagy a padlizsán mellett a rántott brokkoli is fenséges fogás, amely egy könnyed mártogatóssal kiegészítve tökéletes nassolnivaló lehet. 

A brokkoliról mindenkinek a szuperegészséges ételek ugranak, de vajon mi történik, ha fogjuk a zöldséget, és bő olajba kisütjük? Tény, hogy így már kevésbé lesz egészséges, viszont aki szereti a brokkolit, az feltétlenül készítse el rántva is, hiszen ez a zöldség talán még fenségesebb, ha ilyen csodás panírba forgatjuk bele.

Ropogós, fűszeres bundában készült aranybarna brokkoli. Fotó: Crunchy Creamy Sweet

Hozzávalók

  • 1 közepes fej brokkoli
  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 csapott teáskanál fokhagymapor
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

 

A brokkolit megtisztítjuk és kisebb rózsákra szedjük, a torzsa részének külső, fás részeit levágjuk, a belső, zsenge részt feldaraboljuk.

A panírozáshoz előkészülünk: egy tálba rakjuk a lisztet, egy másik edénybe a tojást, a harmadikba pedig a fokhagymaporral, ételízesítővel, sóval, borssal elkevert zsemlemorzsát. Mindegyikben megforgatjuk a brokkolikat

Egy mélyebb serpenyőben bő olajat felforrósítunk, majd beletéve a bundázott zöldségeket kb. 5-6 perc alatt pirosra sütjük mindkét oldalát.

Ha a brokkoli kész, egy szűrőkanál segítségével kiemeljük, és konyhai papírtörlőre szedjük. Kész is az isteni rántott brokkoli, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago