A karfiol, a cukkini vagy a padlizsán mellett a rántott brokkoli is fenséges fogás, amely egy könnyed mártogatóssal kiegészítve tökéletes nassolnivaló lehet.
A brokkoliról mindenkinek a szuperegészséges ételek ugranak, de vajon mi történik, ha fogjuk a zöldséget, és bő olajba kisütjük? Tény, hogy így már kevésbé lesz egészséges, viszont aki szereti a brokkolit, az feltétlenül készítse el rántva is, hiszen ez a zöldség talán még fenségesebb, ha ilyen csodás panírba forgatjuk bele.
A brokkolit megtisztítjuk és kisebb rózsákra szedjük, a torzsa részének külső, fás részeit levágjuk, a belső, zsenge részt feldaraboljuk.
A panírozáshoz előkészülünk: egy tálba rakjuk a lisztet, egy másik edénybe a tojást, a harmadikba pedig a fokhagymaporral, ételízesítővel, sóval, borssal elkevert zsemlemorzsát. Mindegyikben megforgatjuk a brokkolikat
Egy mélyebb serpenyőben bő olajat felforrósítunk, majd beletéve a bundázott zöldségeket kb. 5-6 perc alatt pirosra sütjük mindkét oldalát.
Ha a brokkoli kész, egy szűrőkanál segítségével kiemeljük, és konyhai papírtörlőre szedjük. Kész is az isteni rántott brokkoli, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…