Fotó: Betty Crocker
A karfiol, a cukkini vagy a padlizsán mellett a rántott brokkoli is fenséges fogás, amely egy könnyed mártogatóssal kiegészítve tökéletes nassolnivaló lehet.
A brokkoliról mindenkinek a szuperegészséges ételek ugranak, de vajon mi történik, ha fogjuk a zöldséget, és bő olajba kisütjük? Tény, hogy így már kevésbé lesz egészséges, viszont aki szereti a brokkolit, az feltétlenül készítse el rántva is, hiszen ez a zöldség talán még fenségesebb, ha ilyen csodás panírba forgatjuk bele.
A brokkolit megtisztítjuk és kisebb rózsákra szedjük, a torzsa részének külső, fás részeit levágjuk, a belső, zsenge részt feldaraboljuk.
A panírozáshoz előkészülünk: egy tálba rakjuk a lisztet, egy másik edénybe a tojást, a harmadikba pedig a fokhagymaporral, ételízesítővel, sóval, borssal elkevert zsemlemorzsát. Mindegyikben megforgatjuk a brokkolikat
Egy mélyebb serpenyőben bő olajat felforrósítunk, majd beletéve a bundázott zöldségeket kb. 5-6 perc alatt pirosra sütjük mindkét oldalát.
Ha a brokkoli kész, egy szűrőkanál segítségével kiemeljük, és konyhai papírtörlőre szedjük. Kész is az isteni rántott brokkoli, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…