A kívül ropogósra, belül puhára sült rántott zöldbab remek alternatíva a chips helyett, ha ránk jön a nassolhatnék. 

Roskadásig vannak a finom, friss zöldségek a piacokon és a boltok polcain, így itt az ideje, hogy a zsírban tocsogó húsok helyett inkább belőlük készítsünk valami finomat. A cukkinitől a spárgán át szinte minden zöldséget ki lehet rántani, ez alól természetesen a zöldbab sem képez kivételt. A ropogósra sült csemege filmnézéshez, baráti beszélgetéshez és a család harapnivalójaként is ideális, de a joghurtos mártogatósról sem érdemes megfeledkezni, ami hasonlóképpen nagyon egyszerű, és remekül megy a bundás zöldséghez.

Rántott zöldbab

Zöldbab:

  • 50 dkg zöldbab
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • olaj a sütéshez

Mártogatós:

  • 200 gramm görög joghurt
  • 2 evőkanál tahini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél darab citrom leve
  • 1 evőkanál koriander
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint 

A zöldbabot megtisztítjuk, a végeit lecsípjük, majd megmossuk. Enyhén sós, lobogó vízbe tesszük, és körülbelül 7 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.

Megvárjuk míg kihűl, majd a hagyományos módszer szerint bepanírozzuk: először megforgatjuk a lisztben, majd felvert tojásban, végül pedig zsemlemorzsában. Forró olajba tesszük, majd minden oldalát ropogósra sütjük. Papírtörlőre szedjük, és lecsepegtetjük az olajat.

A mártogatóshoz a fokhagymát összezúzzuk, a koriandert összeaprítjuk, majd minden hozzávalót egy tálba teszünk, és alaposan összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezünk.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: