Diéta & Egészség

Rántott karfiol ropogósra sütve

A karfiol sokaknak kedvence, de legalább annyinak rémálma is. Mi egyértelműen az előbbi csoportot erősítjük, így sokszor készítünk belőle ezt azt. Most éppen egy extrán ropogósra sült rántott karfiol receptjére esett a választásunk. 

A karfiolt egész évben beszerezhetjük a közértből, ráadásul ennek a zöldségnek is nagyon jól áll, ha meghempergetjük egy kis lisztben, belemártjuk egy kis tojásba, majd egy kis zsemlemorzsával is megszórjuk a végén.

Az isteni finom karfiolrózsák miatt a panírozás picit macerás, hiszen gondosan ügyelnünk kell arra, hogy a zöldség mindenhol alaposan be legyen fedve. Ha picit különlegesebbé szeretnénk tenni a megszokott ízvilágot, akkor a lisztet még a bundázás előtt fűszerezzük be: rakhatunk bele például borsot vagy cayenne-borsot is.

A karfiolt sütés előtt érdemes egy picit előfőzni, – van aki sós vízben készíti el – ám nagyon figyeljünk az időre, mert könnyű túlfőzni a zöldséget, és akkor búcsút inthetünk a sütésnek, ugyanis szét fog esni a karfiol.

Hozzávalók

1 fej karfiol
3-4 db tojás
2-3 ek tej
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint zsemlemorzsa
ízlés szerint liszt
szükség szerint étolaj a sütéshez

A karfiolt rózsákra szedjük és átmossuk. Egy edénybe vizet rakunk, amit felforralunk és megsózunk. Ha a víz forr, beledobáljuk a karfiolt és addig főzzük, amíg újra fel nem forr a víz.

Ha felforrt, azután szűrő segítségével leszűrjük a karfiolt, valamint hideg vízzel átmossuk és kihűtjük.

Egy edénybe lisztet rakunk, majd egy másikba a tojásokat, melyhez két-három evőkanál tejet rakunk és ízlés szerint megsózunk, a harmadik edénybe zsemlemorzsát és egy teáskanál borsot szórunk. Hagyományos módon panírozzuk, majd forró bő olajon nagy fokozaton kisütjük.

Ha elkészült a rántott karfiol, papírszalvétás tálra tesszük és hagyjuk lecsepegni. Ezután tálalunk! Jó étvágyat kívánunk!

Borítókép forrása: Mindmegette

Éva Benke

Recent Posts

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

2 hét ago

Így lesz stresszmentes a karácsonyod: ünnepi ételek, amiket már most lefagyaszthatsz

A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…

3 hét ago

A Merry Little Ex-mas – a Netflix új karácsonyi filmje annyira rossz, hogy az már jó

Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…

3 hét ago

Az egészség íze és az online gyógyszerrendelés előnyei

Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…

4 hét ago

A tenger sója a ginben – megérkezett a Monkey 47 Distiller’s Cut 2025

Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…

1 hónap ago

Mi a tökéletesen sült csirke titka? A Blaha Chicken Tenders most elárulja

Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…

1 hónap ago