Óriási sajtimádók vagyunk, és ezzel biztosan nem vagyunk egyedül. Ha ti is közéjük tartoztok, akkor mutatunk egy négysajtos tészta receptet, amelyért oda lesztek.
A négysajtos tésztában az a jó, – amellett, hogy 30 perc alatt kész van – hogy olyan és annyi sajtot rakhatunk bele, amely éppen nekünk megfelelő. Csupán egyetlen szabályt érdemes betartani, mégpedig, hogy kettőnél több markáns ízvilágú sajtot használjunk, a másik kettő legyen inkább semlegesebb.
Mi tejjel készítettük el, de ha igazán krémesen szeretitek, akkor válaszzátok a tejszínt, ha pedig nagyon bevállalósak vagytok, akkor tegyetek a tésztába a karakteres rokfortból is!
Hozzávalók
- 50 dkg penne tészta
- 5 dkg vaj
- 2,2 dl tej
- 2 tojás
- 1 csipet szerecsendió
- 1 bögre reszelt mozzarella
- fél bögre reszelt trappista sajt
- fél bögre reszelt cheddar sajt
- fél bögre reszelt parmezán
- só, frissen őrölt bors
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tésztát főzd fogkeményre, lobogó, enyhén sós vízben. A sajtokat keverd össze egy tálban. Ha megfőtt a tészta, szűrd le, majd tedd vissza a lábasba, keverd hozzá a vajat, és várd meg, amíg elolvad.
Öntsd a tésztához a tejet, a sajtok harmadát, majd verd fel a tojásokat, és azt is add a keverékhez. Sózd, borsozd az egészet, add hozzájuk a szerecsendiót, majd egy kivajazott, tűzálló edényben egyengesd el, és szórd rá a maradék sajtot egyenletesen. Ha mindez megvan, told be a sütőbe, és várd meg, amíg szépen megolvad a sajt.
Frissen vágott petrezselyemmel is feldobhatjuk négysajtos tészta receptünket.
Borítókép: Topreceptek