Ha egy ínycsiklandó és tartalmas őszi krémlevesre vágysz, akkor válaszd a sajtos brokkolikrémleves receptjét, hiszen könnyen és gyorsan elkészül, és remekül beilleszthető a mindennapi értrendbe.
Eddig meleg és napsütéses volt a szeptember, ám ha igazak a hírek, lassan beköszönt az igazi ősz. Az egyre hűvösebb napok során gyakrabban vágyunk a forró, melengető ételekre, ilyenkor tud csak igazán jól esni egy nagy tányér sűrű krémleves, amelyből csupa egyszerű és finom változat létezik. Az egyik nagy klasszikus a sajtos brokkolikrémleves, amit nem kell túlbonyolítani: elég a zöldségeket megfőzni, pürésíteni, egy kis tejszínnel besűríteni, sajttal megszórni, és már tálalhatjuk is.
Sajtos brokkolikrémleves
50 dkg brokkoli
1 csipet tengeri só
1 gerezd fokhagyma
15 dkg trappista sajt
30 dkg burgonya
1 kanál étolaj
1 darab húsleveskocka
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk.
Az apróra vágott hagymát a fokhagymával együtt üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a burgonyát és brokkolit, és kis ideig pároljuk.
Fél liter vízzel felöntjük, mehet bele a leveskocka és a tejszín, majd 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a krumpli meg nem puhul.
Ha kész, a levest botmixerrel pürésítjük, és beletesszük a sajt háromnegyed részét. Ha a sajt elolvadt benne, a tetejét még egy kis extra adaggal megszórjuk, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]