Fotó: Eat Smarter
A sajtos céklakrém finom és egészséges kence, amelyet szendvicsfeltétként és mártogatósként egyaránt tálalhatunk.
A cékla remekül variáható alapanyag, ám valami oknál fogva sokan csak savanyított formában ismerik és fogyasztják a bíborszínű szuperzöldséget. A sajtos céklakrémet például akkor is érdemes elkészítünk, ha egyébként nem rajongunk annyira érte: a zöldség sokak által nem kedvelt földes íze azonnal elillan, ha sütőben készítjük, a sajttal pedig különösen jó párost alkotnak együtt.
2 db nagyobb cékla
15 dkg natúr sajtrém
2 ek natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
olívaolaj
friss vagy szárított petrezselyemzöld
A céklát megpucoljuk, megmossuk, nagyságtól függően kettő vagy négy részre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd meglocsoljuk a sóval és a borssal összevert olívaolajjal.
Ha elkészült, megvárjuk, hogy kihűljön, majd botmixerrel pürésítjük. Amikor már nem darabos, hozzáadjuk a natúr sajtrémet, a joghurtot, a zúzott fokhagymát, majd még egyszer átturmixoljuk, hogy homogén állagot kapjunk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mehet hozzá a frissen vágott vagy szárított petrezselyem.
Az egészet alaposan elkeverjük, majd zárható edényben a hűtőbe tesszük pihenni. Tálalás előtt még egyszer megkóstoltjuk, ha szükséges még, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…