A sajtos céklakrém finom és egészséges kence, amelyet szendvicsfeltétként és mártogatósként egyaránt tálalhatunk.
A cékla remekül variáható alapanyag, ám valami oknál fogva sokan csak savanyított formában ismerik és fogyasztják a bíborszínű szuperzöldséget. A sajtos céklakrémet például akkor is érdemes elkészítünk, ha egyébként nem rajongunk annyira érte: a zöldség sokak által nem kedvelt földes íze azonnal elillan, ha sütőben készítjük, a sajttal pedig különösen jó párost alkotnak együtt.
2 db nagyobb cékla
15 dkg natúr sajtrém
2 ek natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
olívaolaj
friss vagy szárított petrezselyemzöld
A céklát megpucoljuk, megmossuk, nagyságtól függően kettő vagy négy részre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd meglocsoljuk a sóval és a borssal összevert olívaolajjal.
Ha elkészült, megvárjuk, hogy kihűljön, majd botmixerrel pürésítjük. Amikor már nem darabos, hozzáadjuk a natúr sajtrémet, a joghurtot, a zúzott fokhagymát, majd még egyszer átturmixoljuk, hogy homogén állagot kapjunk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mehet hozzá a frissen vágott vagy szárított petrezselyem.
Az egészet alaposan elkeverjük, majd zárható edényben a hűtőbe tesszük pihenni. Tálalás előtt még egyszer megkóstoltjuk, ha szükséges még, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…