A sajtos céklakrém finom és egészséges kence, amelyet szendvicsfeltétként és mártogatósként egyaránt tálalhatunk.
A cékla remekül variáható alapanyag, ám valami oknál fogva sokan csak savanyított formában ismerik és fogyasztják a bíborszínű szuperzöldséget. A sajtos céklakrémet például akkor is érdemes elkészítünk, ha egyébként nem rajongunk annyira érte: a zöldség sokak által nem kedvelt földes íze azonnal elillan, ha sütőben készítjük, a sajttal pedig különösen jó párost alkotnak együtt.
2 db nagyobb cékla
15 dkg natúr sajtrém
2 ek natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
olívaolaj
friss vagy szárított petrezselyemzöld
A céklát megpucoljuk, megmossuk, nagyságtól függően kettő vagy négy részre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd meglocsoljuk a sóval és a borssal összevert olívaolajjal.
Ha elkészült, megvárjuk, hogy kihűljön, majd botmixerrel pürésítjük. Amikor már nem darabos, hozzáadjuk a natúr sajtrémet, a joghurtot, a zúzott fokhagymát, majd még egyszer átturmixoljuk, hogy homogén állagot kapjunk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd mehet hozzá a frissen vágott vagy szárított petrezselyem.
Az egészet alaposan elkeverjük, majd zárható edényben a hűtőbe tesszük pihenni. Tálalás előtt még egyszer megkóstoltjuk, ha szükséges még, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk egy kevés petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…