Abban megegyezhetünk, hogy a cukkinis ételek repertoárja határtalan, mégis egy egyszerű recept, a sajttal töltött cukkini az egyik legfinomabb mind közül.
A cukkini vitathatatlanul a nyár egyik sztárja, amit számtalan úton-módon felhasználhatunk, többek között megtölthetjük. Ezúttal egy olyan receptet mutatunk nektek, amit vegetáriánus értrenden élők is nyugodtan fogyaszthatnak.
A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kivájt cukkinit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük a cukkinit, amíg a leve el nem fő. Ezután félrerakjuk, és hagyjuk kicsit kihűlni.
Míg a cukkini hűl, addig a tepsibe dupla réteg sütőpapírt rakunk, (sok levet ereszt sütéskor), majd egymás mellé rakjuk a cukkiniket.
A tojást hozzádolgozzuk a cukkinihez, majd beletöltjük a zöldség üregekbe. Ezután a sajtokat pedig tetszés szerint ráhalmozzuk a húsra.
Így tesszük az előmelegített 200 fokos sütőbe 25-35 percre. Kész is az ínycsiklandó sajttal töltött cukkini, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…