Fotó: Sainsbury's Magazine
Ősszel, télen, amikor kifejezetten jól esnek a meleg fogások, a kelbimbókrémleves remek választás, hiszen kellemesen átmelegít, és tele van vitaminnal.
A kelbimbó igen megosztó étel, így sokan mellőzik saját konyhájukból. Pedig ha jól készítjük, nagyon ízletes fogások varázsolhatók belőle, többek között krémlevesnek is igazán finom, és nem utolsósorban tele van K-, A- és B-vitaminokkal.
A felaprított vöröshagymát a vajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott burgonyát és a a megtisztított kelbimbót. Megszórjuk vegetával, sóval, borssal, kicsit átforgatjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel és 20 perc alatt megfőzzük.
A megfőtt levest botmixer segítségével pürésítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt és összemelegítjük. Levesgyönggyel, pirított zsemlekockákkal vagy bacon chipsszel tálalhatjuk.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…