Ha valami különlegesre fáj a fogunk, akkor a savanykás, különleges ízvilágú rebarbara krémleves több mint jó választás. 

Bár a rebarbara nem tartozik a legnépszerűbb alapanyagok közé, ha jó társakat kap maga mellé, akkor bizony nagyon finom ételeket készíthetünk belőle. Az eper például remekül megy a savanykás, fanyar ízű zöldséghez: nemcsak az íze lesz tőle sokkal finomabb, de még a színe is élénkebb színvilágot kap.

Epres rebarbara krémleves

300 g eper
400 g rebarbara
250 ml fehérbor
350 ml víz
150 g cukor
1 teáskanál citromhéj (reszelve)
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl habtejszín (a tálaláshoz)
4 szál menta (a díszítéshez)

Az epret és a rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, majd mindkettő feldaraboljuk. A bort 350 ml vízzel, cukorral és citromhéjjal felfőzzük. Hozzáadjuk az epret és a rebarbarát. Pár percig főzzük, majd kiveszünk kb. 5 evőkanál rebarbarát, és félretesszük.

A maradékot puhára főzzük, majd pürésítjük. A keményítőt simára elkeverjük egy kevés hideg vízben, és hozzáadjuk a félretett rebarbarával együtt a leveshez.

Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a levest, ameddig be nem sűrűsödik. Ha ez megtörtént, lehúzzuk a tűzről, majd hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön. Mentalevéllel díszítve tálaljuk, de tejszínhabot is kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: