Fotó: Eat Smarter
Ha valami különlegesre fáj a fogunk, akkor a savanykás, különleges ízvilágú rebarbara krémleves több mint jó választás.
Bár a rebarbara nem tartozik a legnépszerűbb alapanyagok közé, ha jó társakat kap maga mellé, akkor bizony nagyon finom ételeket készíthetünk belőle. Az eper például remekül megy a savanykás, fanyar ízű zöldséghez: nemcsak az íze lesz tőle sokkal finomabb, de még a színe is élénkebb színvilágot kap.
Az epret és a rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, majd mindkettő feldaraboljuk. A bort 350 ml vízzel, cukorral és citromhéjjal felfőzzük. Hozzáadjuk az epret és a rebarbarát. Pár percig főzzük, majd kiveszünk kb. 5 evőkanál rebarbarát, és félretesszük.
A maradékot puhára főzzük, majd pürésítjük. A keményítőt simára elkeverjük egy kevés hideg vízben, és hozzáadjuk a félretett rebarbarával együtt a leveshez.
Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a levest, ameddig be nem sűrűsödik. Ha ez megtörtént, lehúzzuk a tűzről, majd hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön. Mentalevéllel díszítve tálaljuk, de tejszínhabot is kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…