Ha valami különlegesre fáj a fogunk, akkor a savanykás, különleges ízvilágú rebarbara krémleves több mint jó választás.
Bár a rebarbara nem tartozik a legnépszerűbb alapanyagok közé, ha jó társakat kap maga mellé, akkor bizony nagyon finom ételeket készíthetünk belőle. Az eper például remekül megy a savanykás, fanyar ízű zöldséghez: nemcsak az íze lesz tőle sokkal finomabb, de még a színe is élénkebb színvilágot kap.
Az epret és a rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, majd mindkettő feldaraboljuk. A bort 350 ml vízzel, cukorral és citromhéjjal felfőzzük. Hozzáadjuk az epret és a rebarbarát. Pár percig főzzük, majd kiveszünk kb. 5 evőkanál rebarbarát, és félretesszük.
A maradékot puhára főzzük, majd pürésítjük. A keményítőt simára elkeverjük egy kevés hideg vízben, és hozzáadjuk a félretett rebarbarával együtt a leveshez.
Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a levest, ameddig be nem sűrűsödik. Ha ez megtörtént, lehúzzuk a tűzről, majd hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön. Mentalevéllel díszítve tálaljuk, de tejszínhabot is kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…