Diéta & Egészség

Serpenyős kelbimbó pirított baconnel

A serpenyőben sült kelbimbó a világ egyik legegyszerűbb fogása, ami igazán finom tud lenni, ha egy kevés ropogós bacon is kerül mellé. 

A kelbimbó igencsak megosztó étel, pedig a mini káposztára emlékeztető vitaminbomba kifejezetten ízletes tud lenni, csak tudni kell elkészíteni. Az egyik legnépszerűbb serpenyőben készült változatban a kelbimbó és a bacon kerül egymás mellé, amelyek remekül kiegészítik egymást, fontos azonban, hogy kisebb, kemény, élénkzöld kelbimbókat válasszunk, a nagyobbaknál sajnos előfordulhat, hogy már kevésbé frissek, esetleg avas is a belsejük.

Serpenyőben sült kelbimbó baconnel

  • 1 kg kelbimbó
  • 10 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • bors

A kelbimbót alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, a külső leveleit és a torzsákat eltávolítjuk. Forrásban lévő vízben főzzük 2 percig, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, papírtörlővel felitatjuk a nedvességet.

Egy tálkába beleöntjük az olajat, a zúzott fokhagymát, megszórjuk egy kevés sóval, borssal, majd belerakjuk a kelbimbókat.

Megforgatjuk benne a megfőtt zöldségeket, úgy hogy mindenhova jusson a fűszeres keverékből.

A vöröshagymát és a bacont apró kockákra vágjuk, majd olajon megpirítjuk. (Sütőben is készíthetjük, ebben az esetben 180 fokos sütőbe toljuk, és 20 perc alatt készre sütjük.)

A fűszeres kelbimbókat hozzáadjuk a baconhoz és a vöröshagymához, majd 4-5 percig együtt sütjük. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago