Fotó: IGA
Már javában tart a spenót szezonja, így érdemes minél többféle formában elkészíteni a zöld leveles zöldséget, a főzelékek és a saláták mellett többek között a csőben sült verzióról sem érdemes megfeledkeznünk.
A spenót jóval sokoldalúbban is felhasználható, mint egyszerűen parajfőzeléknek tetején egy kis tükörtojással. Készíthetünk belőle salátát, tekercset, kosárkát, galuskát és tésztát, de a csőben sült verziója is nagyon ízletes. Ebben az esetben csupán arra érdemes odafigyelnünk, hogy alaposan kinyomkodjuk a nedvességet a zöldségből, az ugyanis az egész ételt elronthatja.
A spenótot öt perc alatt sós vízben megfőzzük, a tojásokból pedig nagyon lágy rántottát készítünk. A spenótból a nedvességet nagyon alaposan kinyomkodjuk.
A vajat felolvasztjuk, majd megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Egy kivajazott tepsibe lerakjuk a spenót felét, meglocosoljuk a vaj felével, majd ízlés szerint sózzuk borsozzuk. A zsíros sajt és a parmezán felét szintén hozzátesszük. Erre ráterítjük a rántottát, majd a maradék spenótot és a vajat. Ezt is ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a maradék sajtokat a tetejére halmozzuk.
Forró sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. A csőben sült spenót önmagában, de köretként is megállja a helyét. Jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…