A spenótfőzelék az az étel, amit gyerekként még ciki szeretni, aztán felnőttként meg valahogy rájövünk: kevés ennél finomabb főzelék van a magyar konyhában.
A spenót nagyon sokoldalú zöldség: levesként, főételként, salátába, de még akár desszertekbe is rakható. Ráadásul nem csak jól variálható, de nagyon egészséges is: rengeteg vitamint és ásványi anyagot, nyomelemet és antioxidánst tartalmaz.
Korai kulináris népszerűsége Medici Katalinnak köszönhető, aki miután elhagyta szülővárosát, Firenzét, és házasságot kötött a francia királlyal, olyan szakácsokat hozatott magával a királyi udvarba, aki tudták: így kell jól elkészíteni a spenótos ételeket, amik a királyné kedvencei voltak.
A zöldség népszerűsége az 1930-as években újra fellendült Popeye karakterének köszönhetően, aki köztudottan sokat fogyasztott ebből a zöldségből. Popeye, a tengerész, egy fiktív hős, aki imádja a spenótot, és fogyasztásakor emberfeletti erőre tesz szert.
A olajon rózsaszín rántást készítünk a liszttel, majd rátesszük a megpucolt fokhagymakarikákat, és felöntjük a tejszínekkel.
Beletesszük a enyhén kiolvasztott spenótleveles kockákat, sót, borsot, és lassú tűzön kevergetve főzzük.
Ha teljesen felolvadt, akkor a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük, és tovább főzzük még kb. 7-8 percet kevergetve. Kész is a spenótfőzelék, tálalhatjuk!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…