Forrás: Facebook
A spenótfőzelék az az étel, amit gyerekként még ciki szeretni, aztán felnőttként meg valahogy rájövünk: kevés ennél finomabb főzelék van a magyar konyhában.
A spenót nagyon sokoldalú zöldség: levesként, főételként, salátába, de még akár desszertekbe is rakható. Ráadásul nem csak jól variálható, de nagyon egészséges is: rengeteg vitamint és ásványi anyagot, nyomelemet és antioxidánst tartalmaz.
Korai kulináris népszerűsége Medici Katalinnak köszönhető, aki miután elhagyta szülővárosát, Firenzét, és házasságot kötött a francia királlyal, olyan szakácsokat hozatott magával a királyi udvarba, aki tudták: így kell jól elkészíteni a spenótos ételeket, amik a királyné kedvencei voltak.
A zöldség népszerűsége az 1930-as években újra fellendült Popeye karakterének köszönhetően, aki köztudottan sokat fogyasztott ebből a zöldségből. Popeye, a tengerész, egy fiktív hős, aki imádja a spenótot, és fogyasztásakor emberfeletti erőre tesz szert.
A olajon rózsaszín rántást készítünk a liszttel, majd rátesszük a megpucolt fokhagymakarikákat, és felöntjük a tejszínekkel.
Beletesszük a enyhén kiolvasztott spenótleveles kockákat, sót, borsot, és lassú tűzön kevergetve főzzük.
Ha teljesen felolvadt, akkor a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük, és tovább főzzük még kb. 7-8 percet kevergetve. Kész is a spenótfőzelék, tálalhatjuk!
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…