A spenótfőzelék az az étel, amit gyerekként még ciki szeretni, aztán felnőttként meg valahogy rájövünk: kevés ennél finomabb főzelék van a magyar konyhában.
A spenót nagyon sokoldalú zöldség: levesként, főételként, salátába, de még akár desszertekbe is rakható. Ráadásul nem csak jól variálható, de nagyon egészséges is: rengeteg vitamint és ásványi anyagot, nyomelemet és antioxidánst tartalmaz.
Korai kulináris népszerűsége Medici Katalinnak köszönhető, aki miután elhagyta szülővárosát, Firenzét, és házasságot kötött a francia királlyal, olyan szakácsokat hozatott magával a királyi udvarba, aki tudták: így kell jól elkészíteni a spenótos ételeket, amik a királyné kedvencei voltak.
A zöldség népszerűsége az 1930-as években újra fellendült Popeye karakterének köszönhetően, aki köztudottan sokat fogyasztott ebből a zöldségből. Popeye, a tengerész, egy fiktív hős, aki imádja a spenótot, és fogyasztásakor emberfeletti erőre tesz szert.
A olajon rózsaszín rántást készítünk a liszttel, majd rátesszük a megpucolt fokhagymakarikákat, és felöntjük a tejszínekkel.
Beletesszük a enyhén kiolvasztott spenótleveles kockákat, sót, borsot, és lassú tűzön kevergetve főzzük.
Ha teljesen felolvadt, akkor a tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd visszatesszük, és tovább főzzük még kb. 7-8 percet kevergetve. Kész is a spenótfőzelék, tálalhatjuk!
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…