A rukkola igen megosztó, ugyanis sokan ódzkodnak a csípőssége miatt, pedig érdemes lenne rendszeresen fogyasztani, hiszen nagyon egészséges.
A finom rukkola saláta tele van ízekkel és vitaminokkal, így kiváló választás, ha valami könnyed és frissítő ebédre vagy vacsorára vágynánk. A manapság igen divatos zöldség rengeteg ásványi anyagot rejt magában, amire nagy szükségünk van – főleg a kánikulában, ugyanis az izzadással nem csak vizet, de ásványi sókat is veszítünk.
A friss salátát laktatóbbá varázsolhatjuk, ha valamilyen sajtfélét is teszünk mellé – mi például a bivalymozzarella mellett döntöttünk. A bolti, ízfokozókban dúskáló öntetetek pedig inkább hanyagoljuk, otthon legalább olyan, ha nem finomabbat tudunk készíteni.
Öntethez:
A paradicsomot kockázzuk fel, majd keverjük össze a rukkolával és mozzarellával.
Az öntethez kutyuljuk össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót, a borsot, a citromot és a préselt fokhagymát. Locsoljuk meg vele a zöldséges keveréket, majd tegyünk rá tetszőleges mennyiségű olívabogyót.
Borítókép forrása: Bien.hu
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…