A rukkola igen megosztó, ugyanis sokan ódzkodnak a csípőssége miatt, pedig érdemes lenne rendszeresen fogyasztani, hiszen nagyon egészséges.
A finom rukkola saláta tele van ízekkel és vitaminokkal, így kiváló választás, ha valami könnyed és frissítő ebédre vagy vacsorára vágynánk. A manapság igen divatos zöldség rengeteg ásványi anyagot rejt magában, amire nagy szükségünk van – főleg a kánikulában, ugyanis az izzadással nem csak vizet, de ásványi sókat is veszítünk.
A friss salátát laktatóbbá varázsolhatjuk, ha valamilyen sajtfélét is teszünk mellé – mi például a bivalymozzarella mellett döntöttünk. A bolti, ízfokozókban dúskáló öntetetek pedig inkább hanyagoljuk, otthon legalább olyan, ha nem finomabbat tudunk készíteni.
Öntethez:
A paradicsomot kockázzuk fel, majd keverjük össze a rukkolával és mozzarellával.
Az öntethez kutyuljuk össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót, a borsot, a citromot és a préselt fokhagymát. Locsoljuk meg vele a zöldséges keveréket, majd tegyünk rá tetszőleges mennyiségű olívabogyót.
Borítókép forrása: Bien.hu
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…