A rukkola igen megosztó, ugyanis sokan ódzkodnak a csípőssége miatt, pedig érdemes lenne rendszeresen fogyasztani, hiszen nagyon egészséges.
A finom rukkola saláta tele van ízekkel és vitaminokkal, így kiváló választás, ha valami könnyed és frissítő ebédre vagy vacsorára vágynánk. A manapság igen divatos zöldség rengeteg ásványi anyagot rejt magában, amire nagy szükségünk van – főleg a kánikulában, ugyanis az izzadással nem csak vizet, de ásványi sókat is veszítünk.
A friss salátát laktatóbbá varázsolhatjuk, ha valamilyen sajtfélét is teszünk mellé – mi például a bivalymozzarella mellett döntöttünk. A bolti, ízfokozókban dúskáló öntetetek pedig inkább hanyagoljuk, otthon legalább olyan, ha nem finomabbat tudunk készíteni.
Öntethez:
A paradicsomot kockázzuk fel, majd keverjük össze a rukkolával és mozzarellával.
Az öntethez kutyuljuk össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót, a borsot, a citromot és a préselt fokhagymát. Locsoljuk meg vele a zöldséges keveréket, majd tegyünk rá tetszőleges mennyiségű olívabogyót.
Borítókép forrása: Bien.hu
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…