Ha sokat ettünk a húsvéti ünnepek alatt, akkor pont jól fog jönni egy könnyű karalábéleves. Se liszt, de rántás, se tejföl!
Bár gyermekkorunkban utáltuk, felnőttként annál nagyobb rajongói vagyunk a karalábénak. Szívesen esszük például nyersen is, de legjobban levesként szeretjük. Krémlevesként is elkészíthetjük, ez esetben krumplival lehet dúsítani.
Mi a karalábé esetben jobban szeretjük a hagyományos variációt, amit vajas grízgaluskával készítve még jobban feldobhatunk és tartalmasabbá tehetünk.
Mi most egy nagyon laza, könnyed, zöldséges karalábéleves receptet hoztunk tésztával.
Hozzávalók
A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
A zöldségeket is megpucoljuk, kockákra vágjuk és a pirított hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, 1 ek cukrot szórunk rá és pirítjuk pár percig.
Eztán ráöntünk 1 dl vizet, szórunk rá a natúr ételízesítőből, és fedő alatt negyed óráig pároljuk.
Felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk, aztán csendes lángon addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.
Tetszés szerinti levesbetét tésztát rakunk bele, és pár perc alatt készre főzzük.
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…