Szezonja van a kapornak, vettünk is egy jó nagy csokorral, és kapormártást varázsoltunk belőle.
Egy igazi, klasszikus kapormártás szerintünk bármit képes feldobni: halat, főtt húst, sülteket, de a zöldségfasírtokat is. Nem csak mártásként ízletes, de a kovászos uborkának, a túrónak, a tojásnak és különböző gombaféléknek is remek párja. Nem mellesleg mártogatósként is megállja a helyét, mi például szívesen tunkoljuk bele a répát vagy a zeller.
A kapor ráadásul nem csak a konyhában jön jól, de az egészségünknek is jót tesz: A-, B-, E-vitaminokban gazdag, és rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, például kalciumot, vasat, rézt, magnéziumot és cinket. Sőt, még folsavakban is bővelkedik, antimikrobiális hatása pedig a fokhagymáéval vetekszik. Egy igazi vitaminbomba!
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A kaprot is apróra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához, 1-2 percig pároljuk kis lángon, majd felöntjük 4-5 dl vízzel és fűszerezzük.
Amikor megfőtt a kapor (ez kb 30 perc) megcsináljuk a rántást, és berántjuk. Utána kevés tejföllel lágyítjuk, és teszünk hozzá 1 tk ecetet és ugyanannyi cukrot.
Borítókép forrása: Mindmegette
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…