Szezonja van a kapornak, vettünk is egy jó nagy csokorral, és kapormártást varázsoltunk belőle.
Egy igazi, klasszikus kapormártás szerintünk bármit képes feldobni: halat, főtt húst, sülteket, de a zöldségfasírtokat is. Nem csak mártásként ízletes, de a kovászos uborkának, a túrónak, a tojásnak és különböző gombaféléknek is remek párja. Nem mellesleg mártogatósként is megállja a helyét, mi például szívesen tunkoljuk bele a répát vagy a zeller.
A kapor ráadásul nem csak a konyhában jön jól, de az egészségünknek is jót tesz: A-, B-, E-vitaminokban gazdag, és rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, például kalciumot, vasat, rézt, magnéziumot és cinket. Sőt, még folsavakban is bővelkedik, antimikrobiális hatása pedig a fokhagymáéval vetekszik. Egy igazi vitaminbomba!
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A kaprot is apróra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához, 1-2 percig pároljuk kis lángon, majd felöntjük 4-5 dl vízzel és fűszerezzük.
Amikor megfőtt a kapor (ez kb 30 perc) megcsináljuk a rántást, és berántjuk. Utána kevés tejföllel lágyítjuk, és teszünk hozzá 1 tk ecetet és ugyanannyi cukrot.
Borítókép forrása: Mindmegette
Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…
Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…
Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…
Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…
A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…
Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…