Pesto rosso spagetti avagy egy ízig vérig olasz tészta

A pesto rosso spagetti egy vérbeli olasz tészta, amely tökéletes elegyét képezi az aszalt paradicsomnak, az olívaolajnak és a pekorino sajtnak. Ez az a szósz, amely minden olasz tésztát feldob. Nézzük is meg miért!

Azért imádjuk az olasz konyhát, mert néhány perc alatt szuper alapanyagokból egy nagyon ízletes étel varázsolható az asztalunkra. Bár Olaszországban ahány ház, annyi pesto, a híres genovai mellett egy másik ismertebb variáció a vörös pesto. Erről lesz most szó ebben a cikünkben.

Nagyon izgatta a fantáziánkat a pesto rosso spagetti, ezért keresgélni kezdtünk egy szuper recept után. Találtunk is egyet, és hát mi tagadás nagyon bejött nekünk a végeredmény. Ráadásul házilag is elkészítheted a pesto rosso-t, amely egy külön élmény. Ha viszont nincs kedved bíbelődni vele, akkor sincs semmi gond, hiszen a boltokban készen is beszerezheted.

Hozzávalók

Először is elő a robotgépekkel, dobáld bele az alapanyagokat, és már indíthatod is!

  • 10 dkg aszalt paradicsom (nem az olajban eltett)
  • 10 dkg kesudió
  • 5 dkg mandula
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg grana padano/pekorino sajt
  • 0,7 dl extra szűz olíva olaj
  • 1 mokkáskanál agavé szirup
  • ízlés szerint

Az első 5 hozzávalót fokozatosan kell aprítani, az olivaoljaat és agavé szirupot pedig fokozatos kell hozzácsorgatni. Ha egységes állapotot produkálnak együtt, na akkor van kész a pesto rosso. Ezutén kis üvegcsébe helyezzük, és a hűtőben tároljuk.

Tejszínes tésztafeltét 

  • 8 csapott ek pesto rosso
  • 3-4 ek zabtejszín/főzőtejszín
  • 2,5-3 dl a tészta főzővizéből

Ezeket lehetőség szerint botmixerrel összepürésítjük, és a forró al dente tésztát összekeverjük vele. Parmezánnal és friss bazsalikommal tálaljuk.

Forrás: boldogrépa.blog.hu

Éva Benke

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

1 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

1 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

1 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

4 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

4 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago