Ha finom és látványos köretet szeretnénk készíteni, akkor a sült lila káposzta receptjénél keresve sem találunk jobbat.
A lila káposztára gondolva elsőként a klasszikus párolt verziója ugrik be, pedig a lila zöldség sütve is igazán finom. Amellett, hogy kifejezetten mutatós köret készíthető belőle, még az egészségünknek is jót tesz, hiszen a rengeteg benne lévő rostnak köszönhetően jó hatással van az emésztésre is.
A párolt káposztához hasonlóan a sült lila káposzta elkészítése is nagyon egyszerű, készülhet magában, egy kevés olajjal, sóval, borssal, de balzsamecettel megbolondítva is. Köretnek tökéletes választás, de mártogatós kíséretében egy könnyed vacsinak is megfelelő.
Hozzávalók
- 1 közepes fej káposzta
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bazsalikom
- 0.5 teáskanál bors
- balzsamecet
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt pedig 200 fokra előmelegítjük. A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, papírtörlővel áttörölgetjük, majd nyolc-tíz szeletre felvágjuk. A torzsát nem szedjük ki, így a cikkek nem fognak szétesni.
Az olívaolajat ízlés szerint összekeverjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, zöldfűszerekkel és a balzsamecettel. A káposztákat szépen ellhelyezzük a tepsiben, és meglocsoljuk a fűszeres keverékkel. Körülbelül 25-30 perc alatt megsütjük a káposztát, közben egyszer óvatosan átforgatjuk szeleteket. Amikor a szélük elkezd barnulni, kivesszük őket a sütőből.
Kész is az isteni sült lila káposzta, jó étvágyat kívánunk hozzá.
[sc name=”facebook” ]