A sült brokkoli nemcsak főételnek, de snacknek is kiváló, különösen, ha egy jó kis mártogatóst is készítünk mellé. A házi majonéz például remekül illik hozzá.
A legtöbb boltban kapható snackek nemcsak a vonalainkra, de az egészségünkre is rossz hatással vannak, viszont jó hír, hogy léteznek egészséges nassolnivalók is, amelyeket akár otthon is könnyen el lehet készíteni. A brokkoli snack például nem egy nagy ördöngösség, ráadásul a hagyományos olajban sütés is elkerülhető vele, hiszen sütőben készítve is ugyanolyan finom és ropogós lesz a végeredmény.
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, és megpároljuk (nem kell teljesen puhára!).
Konyhai papírtörlőre szedjük, és hagyjuk őket megszáradni, illetve leitatjuk a nedvességet róluk, amennyire lehet.
A brokkolirózsákat meghempergetjük a lisztben, a borsos, sós tojásban és végül a zsemlemorzsában.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és közepesen meleg sütőben ropogósra sütjük.
A majonézhez a tojássárgáját egy közepes mély edényben kézi habverővel elkezdjük verni, majd először cseppenként elkezdjük hozzáfolyatni az olajat, és folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a többit is. Sóval és citromlével ízlés szerint ízesítjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…