A szójaszószban pácolt főtt tojás a japán konyha gyöngyszeme, amely sok alapfogáshoz, pláne a főzelékekhez remekül passzol. 

A pácolt tojások különösen nagy népszerűségnek örvendenek, nem hiába: a fehérje nemcsak a színeket képes magába szívni, de az ízeket is, így ezzel a technikával egészen különleges ízvilágú ételeket alkothatunk. A céklás páccal készült tojásról már korábban is írtunk– amit szintúgy érdemes kipróbálnotok – , így most a szójaszószban készült verzió következik.

A szójaszószban pácolt főtt tojás bármikor előkapható segítség, hiszen néhány perc alatt valami igazán különlegeset rittyenthetünk össze a személyében: a szójaszósz markáns íze finoman járja át a tojásokat, szezámmaggal meghintve pedig csak még finomabb lesz a végeredmény.

szójaszószban pácolt tojás | Vájling.hu  - Az élet minden pillanatához
Fotó Bon Appetit

Hozzávalók

5 db tojás
2 dl jó minőségű szójaszósz
1 dl mirin (vagy más édes főzőbor)
1 dl víz
2 ek cukor

A szójaszószt, a vizet, a bort és a cukrot alaposan elkeverjük, míg a cukor fel nem olvad.

Egy kisebb edényben vizet forralunk, a tojásokat óvatosan beletesszük egy nagy szűrőkanál segítségével. Kb. hat percig főzzük őket, ha pedig elkészültek, azonnal hideg vízbe tesszük és megpucoljuk.

Végül a szójás szószba belehelyezzük őket, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. A végén szezámmaggal meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: