A szójaszószban pácolt főtt tojás a japán konyha gyöngyszeme, amely sok alapfogáshoz, pláne a főzelékekhez remekül passzol.
A pácolt tojások különösen nagy népszerűségnek örvendenek, nem hiába: a fehérje nemcsak a színeket képes magába szívni, de az ízeket is, így ezzel a technikával egészen különleges ízvilágú ételeket alkothatunk. A céklás páccal készült tojásról már korábban is írtunk– amit szintúgy érdemes kipróbálnotok – , így most a szójaszószban készült verzió következik.
A szójaszószban pácolt főtt tojás bármikor előkapható segítség, hiszen néhány perc alatt valami igazán különlegeset rittyenthetünk össze a személyében: a szójaszósz markáns íze finoman járja át a tojásokat, szezámmaggal meghintve pedig csak még finomabb lesz a végeredmény.
5 db tojás
2 dl jó minőségű szójaszósz
1 dl mirin (vagy más édes főzőbor)
1 dl víz
2 ek cukor
A szójaszószt, a vizet, a bort és a cukrot alaposan elkeverjük, míg a cukor fel nem olvad.
Egy kisebb edényben vizet forralunk, a tojásokat óvatosan beletesszük egy nagy szűrőkanál segítségével. Kb. hat percig főzzük őket, ha pedig elkészültek, azonnal hideg vízbe tesszük és megpucoljuk.
Végül a szójás szószba belehelyezzük őket, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. A végén szezámmaggal meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…