Fotó: Food52
A szójaszószban pácolt főtt tojás a japán konyha gyöngyszeme, amely sok alapfogáshoz, pláne a főzelékekhez remekül passzol.
A pácolt tojások különösen nagy népszerűségnek örvendenek, nem hiába: a fehérje nemcsak a színeket képes magába szívni, de az ízeket is, így ezzel a technikával egészen különleges ízvilágú ételeket alkothatunk. A céklás páccal készült tojásról már korábban is írtunk– amit szintúgy érdemes kipróbálnotok – , így most a szójaszószban készült verzió következik.
A szójaszószban pácolt főtt tojás bármikor előkapható segítség, hiszen néhány perc alatt valami igazán különlegeset rittyenthetünk össze a személyében: a szójaszósz markáns íze finoman járja át a tojásokat, szezámmaggal meghintve pedig csak még finomabb lesz a végeredmény.
5 db tojás
2 dl jó minőségű szójaszósz
1 dl mirin (vagy más édes főzőbor)
1 dl víz
2 ek cukor
A szójaszószt, a vizet, a bort és a cukrot alaposan elkeverjük, míg a cukor fel nem olvad.
Egy kisebb edényben vizet forralunk, a tojásokat óvatosan beletesszük egy nagy szűrőkanál segítségével. Kb. hat percig főzzük őket, ha pedig elkészültek, azonnal hideg vízbe tesszük és megpucoljuk.
Végül a szójás szószba belehelyezzük őket, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. A végén szezámmaggal meghintve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]
Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…
Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…
Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…
Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…
Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…