Fotó: Tasty food for busy Moms
Az avokádós tonhalsaláta egy könnyű ebéd és vacsora is lehet, ráadásul íziben elkészíthető, ha már kopog a szemünk az éhségtől.
A salátákat gyakorta éri az a tévhit, hogy nem lehet velük jól lakni, ám az avokádós tonhalsaláta abszolút nem ilyen, köszönhetően a jó zsírsavakban gazdag avokádónak, amely kalóriákban sem szűkölködik.
Ehhez a recepthez egyaránt használhatunk olajban vagy saját levében úszkáló tonhalat is, előbbi esetében még tartalmasabb lesz.
Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk vékonyan. A koktélparadicsomokat negyedekbe vágjuk, vagy a paradicsomokat apróra kockázzuk. A kaliforniai paprikát szintén apró kockákra vágjuk.
A zöldségeket alaposan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk egy kevés édes chiliszósszal (ez keleti boltokban kapható és nagyon finom, érdemes kipróbálni). Ettől nem lesz csípős a salátánk, inkább csak egy kicsit pikáns.
A tonhalat lecsepegtetjük és hozzákeverjük a darabkákat a zöldségekhez.
Végül, de persze nem utolsósorban, az avokádót meghámozzuk, és meglocsoljuk egy lime kifacsart levével, majd mehet is a salátához.
Tojást is főzhetünk mellé, attól még laktatóbb lesz. Kevés friss petrezselyemmel (vagy ha szeretjük a koriandert, akkor mehet az is) megszórjuk, és máris tálaljuk, pirítóssal vagy kétszersülttel.
[sc name=”facebook” ]
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…