Fotó: Tasty food for busy Moms
Az avokádós tonhalsaláta egy könnyű ebéd és vacsora is lehet, ráadásul íziben elkészíthető, ha már kopog a szemünk az éhségtől.
A salátákat gyakorta éri az a tévhit, hogy nem lehet velük jól lakni, ám az avokádós tonhalsaláta abszolút nem ilyen, köszönhetően a jó zsírsavakban gazdag avokádónak, amely kalóriákban sem szűkölködik.
Ehhez a recepthez egyaránt használhatunk olajban vagy saját levében úszkáló tonhalat is, előbbi esetében még tartalmasabb lesz.
Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk vékonyan. A koktélparadicsomokat negyedekbe vágjuk, vagy a paradicsomokat apróra kockázzuk. A kaliforniai paprikát szintén apró kockákra vágjuk.
A zöldségeket alaposan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk egy kevés édes chiliszósszal (ez keleti boltokban kapható és nagyon finom, érdemes kipróbálni). Ettől nem lesz csípős a salátánk, inkább csak egy kicsit pikáns.
A tonhalat lecsepegtetjük és hozzákeverjük a darabkákat a zöldségekhez.
Végül, de persze nem utolsósorban, az avokádót meghámozzuk, és meglocsoljuk egy lime kifacsart levével, majd mehet is a salátához.
Tojást is főzhetünk mellé, attól még laktatóbb lesz. Kevés friss petrezselyemmel (vagy ha szeretjük a koriandert, akkor mehet az is) megszórjuk, és máris tálaljuk, pirítóssal vagy kétszersülttel.
[sc name=”facebook” ]
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…