Vajas krémes sűrű tökleves, ami télen-nyáron az egyik kedvencünk. Ez a recept egy maroknyi egyszerű összetevőt tartalmaz csupán, viszont a leves íze és krémessége örökre emlékezetes marad.
Hozzávalók:
4 evőkanál vaj
2 kisebb hagyma, apróra vágva
2 szár zeller, apróra vágva
2 közepes sárgarépa, apróra vágva
4 közepes burgonya, kockára vágva
1 nagy tök – meghámozva, kimagozva és felkockázva
só
őrölt fekete bors
Olvasszuk fel a vajat egy nagy lábosban. A hagymát, sárgarépát, zellert, a burgonyát és a tököt tegyük tegyük bele, keverjük össze, pirítsuk megenyhén barnára, körülbelül 5 perc alatt. Felöntjük annyi vízzel vagy zöldség alaplével, hogy teljesen ellepje. Közepes lángon felforraljuk. Ezután fedő alatt, alacsonyabb lángon 40 percig pároljuk.
Amint megpuhultak a zöldségek, turmixoljuk össze. Ha túl sűrű lenne, kicsi vizet vagy zöldség alaplét önthetünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…