Foto:allreceipes.com
Vajas krémes sűrű tökleves, ami télen-nyáron az egyik kedvencünk. Ez a recept egy maroknyi egyszerű összetevőt tartalmaz csupán, viszont a leves íze és krémessége örökre emlékezetes marad.
Hozzávalók:
4 evőkanál vaj
2 kisebb hagyma, apróra vágva
2 szár zeller, apróra vágva
2 közepes sárgarépa, apróra vágva
4 közepes burgonya, kockára vágva
1 nagy tök – meghámozva, kimagozva és felkockázva
só
őrölt fekete bors
Olvasszuk fel a vajat egy nagy lábosban. A hagymát, sárgarépát, zellert, a burgonyát és a tököt tegyük tegyük bele, keverjük össze, pirítsuk megenyhén barnára, körülbelül 5 perc alatt. Felöntjük annyi vízzel vagy zöldség alaplével, hogy teljesen ellepje. Közepes lángon felforraljuk. Ezután fedő alatt, alacsonyabb lángon 40 percig pároljuk.
Amint megpuhultak a zöldségek, turmixoljuk össze. Ha túl sűrű lenne, kicsi vizet vagy zöldség alaplét önthetünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…