Tök leves
Foto:allreceipes.com

Vajas krémes sűrű tökleves, ami télen-nyáron az egyik kedvencünk.  Ez a recept egy maroknyi egyszerű összetevőt tartalmaz csupán, viszont a leves íze és krémessége örökre emlékezetes marad.

Hozzávalók:

4 evőkanál vaj
2 kisebb hagyma, apróra vágva
2 szár zeller, apróra vágva
2 közepes sárgarépa, apróra vágva
4 közepes burgonya, kockára vágva
1 nagy tök – meghámozva, kimagozva és felkockázva

őrölt fekete bors

Olvasszuk fel a vajat egy nagy lábosban. A hagymát, sárgarépát, zellert, a burgonyát és a tököt tegyük tegyük bele, keverjük össze, pirítsuk megenyhén barnára, körülbelül 5 perc alatt. Felöntjük annyi vízzel vagy zöldség alaplével, hogy teljesen ellepje. Közepes lángon felforraljuk. Ezután fedő alatt, alacsonyabb lángon 40 percig pároljuk.

Amint megpuhultak a zöldségek, turmixoljuk össze. Ha túl sűrű lenne, kicsi vizet vagy zöldség alaplét önthetünk hozzá. Sózzuk, borsozzuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Hirdetés: