Magból krémet készíteni nem túl nagy ördöngösség, ám egyszerűsége ellenére a tökmagkrém egészen biztos, hogy a többség kedvence lesz!
A tökmag mellesleg nagyon egészséges, elsősorban ezért is került az érdeklődésem középpontjába: a belőle sajtolt olaj például nagyon jót tesz a prosztatának, s bár az nekem nincs, az emberiség másik felének igen, szóval érdemes a tökmag jótékony hatását nem figyelmen kívül hagyni.
A tápanyagok mellett azért az ízekről se feledkezzünk meg, ami kapcsán őszintén állíthatjuk: a tökmagkrém bizony ebben is jól teljesít, ugyanis nagyon finom szendvicskrém lehet belőle. Nem egy nagy találmány az elkészítése, a lényeg csupán annyi, hogy a tökmag darálva, és más alapanyagokkal vegyítve krémmé avanzsálható. A recept ráadásul teljesen ránk van bízva: vehetjük mediterránra a figurát, és rakhatunk bele olívabogyót vagy éppen aszalt paradicsomot, de csinálhatjuk hagyományosan, csupán egy kis olajjal és fűszerekkel kikeverve.
3/4 csésze tökmag
1 citrom héja
½ teáskanál mustár
1 kis fokhagymagerezd
1/2 evőkanál Himalája rózsaszín só
1/2 csésze víz
Opcionális: 1/2 kicsi, érett avokádó
Először egy serpenyőben megpirítjuk a tökmagot annyira, hogy illatozni kezdjen.
Ha ez megvan akkor átöltjük egy turmixgépbe, ahol apróra daráljuk. Ezután mehet bele a többi összetevő is, amit krémesre turmixolunk.
Ízlés szerint sózzuk, illetve reszeljünk bele citromhéjat.
[sc name=”facebook” ]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…