A tonhalkrémes melegszendvics nem csak reggelire, de egy laza ebédre vagy vacsira is nyugodtan összedobható.
A melegszendvics az a műfaj, ami ugyanúgy működik most is, mint egykoron. Sokan kényszermegoldásként tekintenek rá – ha nincs idejük főzni, vagy kevés otthon az alapanyag – , az igazság viszont az, hogy egy jól összeállított szendvics ugyanolyan finom és laktató tud lenni, mint egy főétel, a rákent krémeknek pedig csak a fantáziánk szab határt.
Ezúttal egy tonhalkrémes verziót hoztunk el, amihez csupán tonhalra, citromra, egy kevés vajra, na és néhány pihe-puha kiflire vagy zsemlére lesz szükségetek.
Hozzávalók
- 1 közepes doboz tonhalkonzerv apróra törve
- 1 ek vaj
- 1 tk citromlé
- 0.5 darab lila hagyma apróra vágva
- ízlés szerint só, bors
- 4 darab zsemle vagy kifli
- kedvünk szerint zöldség a szendvicshez
- reszelt sajt
- ízlés szerint piros arany
A zsemléket három részre vágjuk.
A tonhalkonzervről leöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a vajat, a citromlevet, és az apróra vágott lilahagymát. Az egészet jól elkeverjük, amíg kenhető állagot nem kapunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A krémmel vastagon megkenjük a zsemléket, majd bőségesen megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal. A szendvicseket addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul.
A végeredményt ízlés szerint piros arannyal is megkoronázhatjuk. Kész is az ínycsiklandó tonhalkrémes melegszendvics, jó étvágyat kívánunk hozzá!
[sc name=”facebook” ]