A tonhalkrémes melegszendvics nem csak reggelire, de egy laza ebédre vagy vacsira is nyugodtan összedobható. 

A melegszendvics az a műfaj, ami ugyanúgy működik most is, mint egykoron. Sokan kényszermegoldásként tekintenek rá – ha nincs idejük főzni, vagy kevés otthon az alapanyag – , az igazság viszont az, hogy egy jól összeállított szendvics ugyanolyan finom és laktató tud lenni, mint egy főétel, a rákent krémeknek pedig csak a fantáziánk szab határt.

Ezúttal egy tonhalkrémes verziót hoztunk el, amihez csupán tonhalra, citromra, egy kevés vajra, na és néhány pihe-puha kiflire vagy zsemlére lesz szükségetek.

Hozzávalók

  • 1 közepes doboz tonhalkonzerv apróra törve
  • 1 ek vaj
  • 1 tk citromlé
  • 0.5 darab lila hagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors
  • 4 darab zsemle vagy kifli
  • kedvünk szerint zöldség a szendvicshez
  • reszelt sajt
  • ízlés szerint piros arany

A zsemléket három részre vágjuk.

A tonhalkonzervről leöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a vajat, a citromlevet, és az apróra vágott lilahagymát. Az egészet jól elkeverjük, amíg kenhető állagot nem kapunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A krémmel vastagon megkenjük a zsemléket, majd bőségesen megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal. A szendvicseket addig sütjük, míg a sajt aranybarnára nem pirul.

A végeredményt ízlés szerint piros arannyal is megkoronázhatjuk. Kész is az ínycsiklandó tonhalkrémes melegszendvics, jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: