Tudatos

Húsmentes menüre áll át a világ egyik legjobb étterme

New York egyik legismertebb éttermének vendégei búcsút inthetnek a sült kacsának és a disznóhólyagnak, az Eleven Madison Park ugyanis teljesen növényi alapú menüsorra vált. 

Az Eleven Madison Park New York egyik legismertebb és legjobb fine dining étterme, ami a többi vendéglátóhelyhez hasonlóan még 2020 márciusában kényszerült bezárásra a koronavírus-járvány miatt. A három Michelin-csillagos étterem séfje, Daniel Humm még a bezáráskor döntött úgy, hogy nem készíti el többet az étterem legnépszerűbb ételét, a disznóhólyagba töltött zellergumót, később azonban úgy határozott, hogy nem csak az említett fogás, de minden más húsétel és állati eredetű étel is lekerül az étlapról – írja a CNN.

Humm a döntéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a pandémia után nem tudják ugyanott folytatni, mint előtte, a modern élelmiszerrendszer ugyanis fenntarthatatlan. Az Eleven Madison Park vegán kínálatra való átállása azért is figyelemreméltó, mert ez az egyik olyan étterem a világon, amely a konyhaművészet éllovasaként a gasztro-világtrendekért is felelős. Ennek eredményeképpen más éttermekre is hatást gyakorol, így várhatóan több hely is elmozdul majd a vegetáriánus/vegán kínálat irányába.

Múlt héten az Epicurious nevű főzős weboldal jelentette be, hogy nem közöl több marhahúsos receptet. Ennek oka, hogy nem kívánnak többé platformot biztosítani egy olyan dolognak, amellyel nagymértékben növelik az emberek az üvegházhatású gázok kibocsátását, ezzel pedig szennyezik a bolygót.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago