A kapros burgonyaleves pár egyszerű alapanyagból készül, és olyan gyorsan összedobható, hogy akár hétköznap este is nekiállhatunk. 

Talán mondanunk sem kell, hogy a burgonya milyen remekül variálható étel, készülhet belőle főétel, köret, de még levesnek is mennyei finom. A magyaros burgonyalevest sokan ismerik és sokan el is készítették már, ám ha valamivel extrábbra vágynál, akkor készíts kapros burgonyalevest, ami hasonlóan egyszerű és gyors, de mégsem a megszokott, így remek választás, ha valami újdonságot kóstolnál meg.

Kapros burgonyaleves 

1 kg burgonya
0.5 liter alaplé
2 dl víz
1 vöröshagyma
3 dkg vaj
só, bors
1 csokor kapor
2 dl főzőtejszín

A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockára vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.

A hagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a burgonyát.  (Ízlés szerint egy-két szem burgonyát félre is tehetünk a tálaláshoz, ebben az esetben bő, sós vízben megfőzzük a zöldségeket.)

Felöntjük az alaplével és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kapor felét hozzáadjuk, majd fedő alatt puhára főzzük a krumplit.

Ha a krumpli megpuhult, botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk.

A legvégén mehet bele a kapor másik fele, alaposan elkeverjük, majd tálaljuk is a levest. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

[sc name=”facebook” ][/sc]

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: