Fotó: The Messy Apron
Selymes, tejszínes karalábé-krémleves: egy tányér forró krémleves bármikor jól jön, különösen a hideg, téli napokon.
A legtöbben ritkán használják a karalábét, és akkor is csak húslevesbe. Pedig a zsenge finomság remekül variálható, és egy kis odafigyeléssel kifejezetten ízletes ételek készíthetőek belőle.
A karalábé-krémleves szuperegyszerűen elkészíthető fogás, ráadásul biztosan levesz majd a lábadról, ha szereted a különlegesebb ízeket.
A karalábét megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk.
A kockákra vágott karalábét kevés vajon, kevés sóval pároljuk, kissé pirítjuk is. Egy csipet cukorral ízesítjük.
Hozzáöntjük a tejet, és lassú tűzön addig főzzük, míg a karalábé vajpuha nem lesz.
Ezután hozzácsorgatjuk a tejszínt, frissen vágott petrezselymet adunk hozzá, és pár csepp citromlével ízesítjük.
Kóstolunk, ha szükséges még egy kis sót és cukrot is adunk hozzá. Turmixoljuk és maximális fokozaton pürésítjük. Ha elkészült, finom szűrőn átszűrjük, majd elkészítjük hozzá a krutont, vagy megszórjuk a reszelt sajttal.
A pékárut felkockázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, pépesített fokhagymával, a sóval és a zöldfűszerrel fűszerezzük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 190 fokon, többször megforgatva sütjük, amíg ropogós lesz.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…