Selymes, tejszínes karalábé-krémleves: egy tányér forró krémleves bármikor jól jön, különösen a hideg, téli napokon.
A legtöbben ritkán használják a karalábét, és akkor is csak húslevesbe. Pedig a zsenge finomság remekül variálható, és egy kis odafigyeléssel kifejezetten ízletes ételek készíthetőek belőle.
A karalábé-krémleves szuperegyszerűen elkészíthető fogás, ráadásul biztosan levesz majd a lábadról, ha szereted a különlegesebb ízeket.
A karalábét megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk.
A kockákra vágott karalábét kevés vajon, kevés sóval pároljuk, kissé pirítjuk is. Egy csipet cukorral ízesítjük.
Hozzáöntjük a tejet, és lassú tűzön addig főzzük, míg a karalábé vajpuha nem lesz.
Ezután hozzácsorgatjuk a tejszínt, frissen vágott petrezselymet adunk hozzá, és pár csepp citromlével ízesítjük.
Kóstolunk, ha szükséges még egy kis sót és cukrot is adunk hozzá. Turmixoljuk és maximális fokozaton pürésítjük. Ha elkészült, finom szűrőn átszűrjük, majd elkészítjük hozzá a krutont, vagy megszórjuk a reszelt sajttal.
A pékárut felkockázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, pépesített fokhagymával, a sóval és a zöldfűszerrel fűszerezzük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 190 fokon, többször megforgatva sütjük, amíg ropogós lesz.
[sc name=”facebook” ][/sc]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…