Selymes, tejszínes karalábé-krémleves: egy tányér forró krémleves bármikor jól jön, különösen a hideg, téli napokon.
A legtöbben ritkán használják a karalábét, és akkor is csak húslevesbe. Pedig a zsenge finomság remekül variálható, és egy kis odafigyeléssel kifejezetten ízletes ételek készíthetőek belőle.
A karalábé-krémleves szuperegyszerűen elkészíthető fogás, ráadásul biztosan levesz majd a lábadról, ha szereted a különlegesebb ízeket.
A karalábét megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk.
A kockákra vágott karalábét kevés vajon, kevés sóval pároljuk, kissé pirítjuk is. Egy csipet cukorral ízesítjük.
Hozzáöntjük a tejet, és lassú tűzön addig főzzük, míg a karalábé vajpuha nem lesz.
Ezután hozzácsorgatjuk a tejszínt, frissen vágott petrezselymet adunk hozzá, és pár csepp citromlével ízesítjük.
Kóstolunk, ha szükséges még egy kis sót és cukrot is adunk hozzá. Turmixoljuk és maximális fokozaton pürésítjük. Ha elkészült, finom szűrőn átszűrjük, majd elkészítjük hozzá a krutont, vagy megszórjuk a reszelt sajttal.
A pékárut felkockázzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, pépesített fokhagymával, a sóval és a zöldfűszerrel fűszerezzük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 190 fokon, többször megforgatva sütjük, amíg ropogós lesz.
[sc name=”facebook” ][/sc]
A magyar konyha gazdag ízvilága és hagyományos receptjei világszerte népszerűek, és sokak számára különleges élményt…
Konyhánk berendezésekor nem csak a minőségi anyagokra, a színek harmóniájára kell odafigyelnünk. Ezeken felül ugyanis…
A modern világban, ahol az internetkapcsolat szinte minden tevékenységünk alapja, elengedhetetlen, hogy megbízható és gyors…
A mai világban, ahol az internetkapcsolat az irodai munka alapvető eleme, elengedhetetlen, hogy olyan hálózati…
Bizonyára te is átélted már, hogy egy hosszú nap után hazaérve csak egy kis kikapcsolódásra…
A mai modern otthonokban elengedhetetlen a megbízható és gyors internetkapcsolat, különösen, ha nagy alapterületű helyiségekről…