Nagy tésztakedvelők vagyunk, a spagetti pedig mind közül a kedvencünk. Jöjjön most egy spenótos spagetti recept, amely villámgyorsan elkészíthető és még egészséges is!
A spagetti tipikusan az az étel, amely a legjobbkor jön, ha gyorsan és olcsón szeretnél valamit készíteni. A spenót miatt ráadásul nagyon egészséges is, hiszen számos vitamin és ásványi anyag található benne, hogy a vasról ne is beszéljünk.
Ez a menü tökéletesen illeszkedik a diétába is, ha teljes kiőrlésű tésztából készíted, sőt a vegetáriánus étkezésbe is bőségesen belefér.
A spenótos spagetti kiválóan szemlélteti, hogy Popeye kedvence nemcsak főzeléknek kiváló.
Íme!
Hozzávalók
- 500 g spagetti tészta
- 350 g mirelit spenót
- 1 db leveskocka
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg trappista sajt
- 1 teáskanál só
- chilipehely ízlés szerint
Tegyük a spagetti tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízbe. Lehetőleg ne törjük félbe, és főzzük roppanósra.
Amíg fő a tészta, készítsük el a spenótot is: Egy lábasba öntsünk kb. 0,5 dl vizet, tegyük bele a fagyasztott parajpürét, majd fedjük le. Közepes lángon főzzük addig, amíg teljesen fel nem olvad, majd adjuk hozzá a leveskockát és a fokhagymát (préseljük szét egy fokhagymanyomóval). Végül, kavargassuk még 2-3 percig, és vegyük le a tűzről.
A főtt tésztát szűrjük le (maradhat rajta egy kis víz), keverjük össze a kész szósszal, majd négy adagra szedve tálaljuk.
Tálaláshoz reszeljünk a tetejére sajtot, és ízlés szerint szórjuk meg chilipehellyel. Díszítéshez használhatunk petrezselyemlevelet is.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!