Október utolsó hétvégéjén újra Whisky Show Budapesten

Kilencedik alkalommal gyűlnek össze a nemzetközi whisky- és párlatkultúra jeles képviselői idén októberben a kétnapos Whisky Show-n. A nemzetközileg is elismert budapesti rendezvényen Írországtól Japánig, Skóciától Tajvanig, Németországtól Franciaországon át az USA-ig rengeteg kiállító teszi tiszteletét.

Az exkluzív rendezvény már csak a nevében szól csupán az uisge beatha-ról, ami skót gael nyelven annyit tesz: az élet vize, vagyis whisky. A Whisky Show kiváló alkalmat nyújt, hogy a párlatok kétnapos ünnepén közelebbről is megismerkedjünk az illatos almából készült calvados-okkal, a Casterede armagnac-ok pedig fenséges, ízvilágukkal szinte a szemünk elé idézik a francia domboldalakon érő, egészséges, dús és édes szőlőszemeket, amelyekből ezek a zamatos párlatok készülnek.  Emellett kóstolhatunk olyan cognac-okat is, amelyek igen koros páraltok keverékei, és kizárólag a Grand Champagne régió szőlőszemeiből készülnek.

A ginek  – melyekből idén is több tucat prémium márkát lehet majd megkóstolni – évek óta kitüntetett szerephez jutnak, ezekből a bartenderek rengeteg verzióját készítik el a népszerű  gin&tonic-nak. Emellett a rumok kedvelőinek is jó program lesz a Whisky Show, mivel ebből az italból is rengeteg sorakozik majd fel, a Karib-térség francia stílusú különlegességeitől kezdve a spanyol és angol stílusú rumcsodákig.

A két napos rendezvény során a kóstolók mellett masterclassok, Whiskykoktél-verseny és ír kávéverseny is lesz, de a Whisky Casino és a skótdudások előadása is érdekes programnak ígérkezik – mindez a Corinthia Hotel Budapest termeiben!

Pandi Ágnes

Recent Posts

Hazai alapanyag, világhírű konyha a Michelin-csillagos Salt étteremben

A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…

2 nap ago

Mi a különbség a különböző sók között?

A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…

2 nap ago

Leves, szósz, püré? Egy ipari rúdmixer mindent visz!

A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…

2 nap ago

Miért nem működnek a divatdiéták hosszú távon? – Amit a táplálkozási szakértők tényleg ajánlanak

Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…

5 nap ago

Miért vagyok reggelente fáradt, ha eleget aludtam? – Lehet, hogy nem kávéra van szükséged, hanem vízre

Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…

5 nap ago

Michelin-csillagos élmények egy koppintásra – az Apple Maps új funkciója tényleg megkönnyíti az életünket?

Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…

1 hét ago