Események

Disznótoros Kolbászfesztivál – vidéki hangulat a Vasúttörténeti Parkban

Idén a Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont a hatodik alkalommal megrendezett Disznótoros Kolbászfesztiválnak. Lesz itt minden, mi nem vega szemnek (és fülnek) való: hagyományőrző disznóvágás bemutatók, óriási kolbászvásár, különböző folklór és családi programok, na és persze mulatós minden mennyiségben.

A három napos rendezvény (október 11-13.) igazi hamisítatlan vidéki hangulatot idéz majd, ráadásul rengeteg, 250 féle háztáji kolbászból válogathatnak a látogatók. Adunk a koleszterinnek rendesen, hiszen a kolbász mellett lesz még hurka, szalonna, mindenféle disznótoros nyalánkság, házi sajtok, sütőtök, méz és lekvár is. Csupa, csupa olyan, amit háztájról érdemes vásárolnunk.

Kép: Kolbászfesztivál

Na, ha már megkordult a gyomrunk, akkor jöhetnek az italok! A mámoros ajánlatok között szerepelnek pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok kiválóságai is. És mindez a pénztárcánkat sem terheli majd meg, kifejezetten baráti árakkal fogadnak majd minket. A frissensült húsételek árai 600 Ft/10 dkg-ban maximalizálódtak, a “disznótoros sült kolbász menü” (nagy sült kolbász, mustár, kenyér, kovászos ubi)  pedig 1700 Ft-ért lesz kapható. Nem is rossz, ugye?

A három napos rendezvény során a gasztronómia mellett egy sor további érdekes program is hívogatja majd a látogatókat. A gyerekeknek többek között állatsimogató, népi játszótér, íjászat, jurta és arcfestés is lesz, miközben a felnőttek oldtimer autókban és motorokban, valamint antik vasúti kocsikban gyönyörködhetnek.

Emellett a fesztiválra való kijutás is könnyedén megoldható lesz  a helyszín és a Nyugati pályaudvar között közlekedő ingyenes buszjárattal, amely a rendezvény  nyitvatartási idejében folyamatosan üzemel majd.

A Disznótoros Kolbászfesztivál nyitva tartása: péntek 12:00-22:00, szombat 09:00-22:00, vasárnap 09:00-20:00.

A további programokért és információért látogassatok el a következő honlapra: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-disznotoros-kolbaszfesztival.html

 

 

 

 

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago