A nyugati ízlés előszeretettel kritizálja a keleti konyhát, és ha végignézünk a lentebb említett ételeken…. nos, talán nem is véletlen.
A kínaiak híresek arról, hogy szeretnek enni, s bár akadnak a helyi gasztronómiában igazán finom és egészséges falatok, néha számunkra igen furcsa ételeket is szívesen fogyasztanak. Ebből mutatunk most ötöt.
Bár a nyugati ember inkább ódzkodik a patkányoktól, addig keleten finom falatként tekintenek rá, és előszeretettel fogyasztják az európai szemmel visszataszító élőlényt.
A kínai orvoslás több szempontból is felhasználja a veszélyes állatot, a konyhájukban pedig előszeretettel készítenek belőle levest.
A tojást -amelyre leggyakrabban nyers kacsatojást vagy ritkábban tyúktojást használnak – három hónapra egy faszénből, oltott mészből, sóból és vízből álló keverékbe helyezik. Az érlelés végére a tojásfehérje zselatinszerű, borostyánszínű masszává válik, a tojássárgája pedig bezöldül és túrószerű lesz.
A teknős leves nem csak Kínában, de számos már keleti országban is népszerű.
A szakirodalom szerint körülbelül 2-3 ezer fogyasztható rovar létezik, és mind közül az egyik legextrémebb a selyemhernyó, amelynek állaga állítólag egy radírra emlékeztet.
[sc name=”facebook” ]
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…