Gasztroturizmus

Szegeden készül az ország legdrágább hambija

Szegeden kapni a világ 10. és az ország legdrágább hamburgerét: november 18-tól 37 990 Ft-ért lesz kapható a különleges fekete buciban készült, wagyu marhahúsos aranyozott hambi. 

Hundredbuck$Burger (magyarul százdolláros) fantázianévre keresztelt hamburger igen borsos ára elsőre talán felhördülésre adna okot, ám amint megtudjuk miből készül a sznobizmussal fenyegető fogás, mindjárt érthetővé válik a dolog: a hamburgerhús a legnemesebb wagyu marha fartőjéből, fokhagymás hízott libamájjal, élő barna szarvasgombával, francia roquefort kéksajttal, portugál vörösborból készült madeira mártással és tintahal tintájával színezett fekete briós zsemlével büszkélkedhet. A luxust tovább emeli, hogy a 25 dkg-os wagyu húst 24 karátos arany lappal vonják be, ami ha ízében nem is, de látványvilágában mindenképpen emeli a fogás színvonalát (na meg az árát).

Forrás: Szeged.hu

Az ország legdrágább hamburgerét a szegedi Famous – Steak, Burger & More étterem jegyzi, ahol egyetemi éveink alatt mi is jó párszor megfordult, ékes bizonyítékaként annak, hogy itt tényleg tudják, hogyan készül a jó hambi. A Hundredbuck$Burger igen borsos ár mellé azért egy üveg Louis Francois pezsgő is jár kísérőképpen, valamint egy adag sült parmezános burgonya és házi készítésű fokhagymás majonéz.

Azokat célozzuk meg, akik nem a legolcsóbbat keresik, hanem a megfelelő hangulatot. Ennek a rétegnek, akik erre költenek, tehát nem csak önmagában a funkcionális étkezésre, nekik kevésbé érződik meg a pénztárcájukon például a járvány” – nyilatkozta Ferkov Lajos, a Famous étterem tulajdonosa a Telexnek.

A magyar luxusburger november közepétől lesz kapható, de naponta csak kettőt fognak belőle készíteni, és a bucihoz előzetes foglalás is szükséges lesz, annak aki megkóstolná.

[sc name=”facebook” ]

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago