Forrás: What's cooking Malta?
A Taste History Meets the Stars („Kóstolj bele a történelembe és találkozz a csillagokkal”) nevű projektet három máltai Michelin-csillagos étterem kezdeményezésével indították el, amelynek keretén belül történelmi gyökerekkel rendelkező ételeket gondolnak újra a helyi szakácsok.
Az első igazán ősi étel a a Papiri „Gentile Selection” ropogós csirkeszárnyak, parmezánnal, élesztővel és nyers laskagombával, amelynek hagyományai Valettában keresendők, pontosabban a közeli domonkos-rendi zárdákban, ahol már levéltári források is említik az ételt.
Az mdinai De Mondion nevű étterem történelmi fogása a lovagkorba repíti vissza a vendégeket, amelynek alapját a helyben vadászott nyúl szolgáltatja, amelyet egykoron lassan főztek meg egy edényben bab, helyi zöldségek, fűszerek és sertészsír felhasználásával. A Malefanti Pasta – amelyet a világhírű NONI étlapján találhatunk meg – pedig Valletta alsó részének háromszáz éves sütési hagyományához köthető.
A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet Málta különleges gasztronómiájára, amelynek sokszínűsége a világ minden tájáról érkező ízek találkozásában rejlik.
[sc name=”facebook” ]
A budapesti Salt nemcsak egy étterem, hanem egy olyan gasztrohely, ahol a természet, a hagyomány…
A só sokkal több, mint egyszerű ízesítő – valójában az egyik legrégebbi és legfontosabb konyhai…
A professzionális konyhatechnológia egyik legnélkülözhetetlenebb eszköze a rúdmixer, más néven botmixer vagy merülőmixer. Bár első…
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…