A kekszszalámi igazi retró édesség, de nekünk a mai napig bérelt helye van a kedvenc sütemények listáján. Ha nektek is, akkor készítsétek el a következő recept alapján!
Ennél a süteménynél az sem elhanyagolható szempont, hogy az alaprecept hozzávalóit szinte biztos, hogy megtalálod a konyhádban. Így egyszerűen is remek választás, de megspékelhetjük dióval, mazsolával, mákkal, kókusszal vagy amivel csak szeretnénk.
Ráadásul ez az a süti, ami akkor is sikerül, ha előtte még a konyha közelében sem jártunk. Elég klasszul hangzik, nem igaz?
Kb. a keksz egynegyedét ledaráljuk a többi felét meg kézzel darabokra törjük. Utána tűzre tesszük a margarint, a csokoládét, a tejet és addig kavargassuk amíg elolvad azután beletesszük a rumot.
Ha kész beleöntjük a darált meg a darabolt kekszet és összekeverjük.
Ezután kiterítjük fóliára és feltekerjük, szalámi formájúra. Betesszük a hűtőbe kb. 5 órát és szeletelve (5mm) tálaljuk.
Borítókép forrása: Mindmegette
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…