Hát mi nem is tagadjuk, hogy az olasz konyha szerelmesei vagyunk, bár a milánói makaróni a legkevésbé sem milánói, sőt még csak nem is olasz. Elmondjuk, miért!
Milánó bár egy igazán szép olasz nagyváros (mindenképpen ajánljuk meglátogatásra), azonban a magyarul milánói makaróninak nevezett étel nemes egyszerűséggel nem is létezik Olaszországban. Születését egyelőre még homály fedi, annyit azonban már tudni róla, hogy a Kádár korszakban alkották meg, és sehol máshol nem ismerik a világon, csakis mi nálunk. Hasonló a helyzet a milánói sertésbordával, amelyről szintén nem hallottak a milánóiak.
Legyen olasz vagy magyar, a milánói makaróni kicsik és nagyok kedvence, így nézzünk, egy hamisítatlan magyar-milánói receptet!
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben. Dobjuk rá a vöröshagymát, 1-2 percig pirítsuk rajta, majd jöhetnek a csíkokra vágott sonkaszeletet. Kavargassuk őket, majd mehetnek a vékony gombaszeletek is. Ha leragadna, nyugodtan öntsük fel fél deciliter vízzel. 10 percig pároljunk, majd öntsük hozzájuk a kétféle paradicsom.
Mindeközben lobogó sós vízben főzzük meg a makaróni tésztát. Amíg a tészta fő, 10-15 percig rotyogtassuk át mártásunkat. Körülbelül pont egyszerre lesznek kész. Parmezánnal tálaljuk! A végeredmény garantáltan isteni!
Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…
Hallottál már a lila McDonald’s shake-ről, amiért Amerikában mindenki odavan? Most végre nálunk is elérhető…
Emlékszel még, amikor a főzőműsorok háttérzajként mentek a tévében? Ma már egészen más világban élünk.…
Mi a VIBE Budapest titka? Az, hogy egyszerűen nem hasonlítható semmihez. Itt minden részlet a…
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…