Hírek

A milánói makaróni, ami nem is milánói

Hát mi nem is tagadjuk, hogy az olasz konyha szerelmesei vagyunk, bár a milánói makaróni a legkevésbé sem milánói, sőt még csak nem is olasz. Elmondjuk, miért! 

Milánó bár egy igazán szép olasz nagyváros (mindenképpen ajánljuk meglátogatásra), azonban a magyarul milánói makaróninak nevezett étel nemes egyszerűséggel nem is létezik Olaszországban. Születését egyelőre még homály fedi, annyit azonban már tudni róla, hogy a Kádár korszakban alkották meg, és sehol máshol nem ismerik a világon, csakis mi nálunk. Hasonló a helyzet a milánói sertésbordával, amelyről szintén nem hallottak a milánóiak.

Legyen olasz vagy magyar, a milánói makaróni kicsik és nagyok kedvence, így nézzünk,  egy hamisítatlan magyar-milánói receptet!

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 12 dkg sonka
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 50 dkg hámozott paradicsom
  • 150 g sűrített paradicsom (kb. 2 dl)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 50 dkg makaróni

Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben. Dobjuk rá a vöröshagymát, 1-2 percig pirítsuk rajta, majd jöhetnek a csíkokra vágott sonkaszeletet. Kavargassuk őket, majd mehetnek a vékony gombaszeletek is. Ha leragadna, nyugodtan öntsük fel fél deciliter vízzel. 10 percig pároljunk, majd öntsük hozzájuk a kétféle paradicsom.

Mindeközben lobogó sós vízben főzzük meg a makaróni tésztát. Amíg a tészta fő, 10-15 percig rotyogtassuk át mártásunkat. Körülbelül pont egyszerre lesznek kész. Parmezánnal tálaljuk! A végeredmény garantáltan isteni!

Éva Benke

Recent Posts

Ehető ajándékok, gourmet termékek ínyenceknek

Karácsonykor az ünnep az ízekben is megmutatkozik. Ilyenkor az ajándékválasztásban is figyelmesebbek vagyunk, szívesebben nyúlunk…

1 óra ago

Már nem elég a pörkölt éjfélkor: Így lett a gasztronómia a modern esküvők új főszereplője

A násznép fele gluténmentes, a másik fele a street foodra esküszik, a nagymama viszont hiányolja…

7 nap ago

Tetőtér-beépítés tervezése: Készítsd elő a terveket és engedélyeket a tavaszi startra!

Ahogy a hideg beáll, a legtöbb építkezés lelassul vagy le is áll. Sokan úgy gondolják,…

7 nap ago

Biztonságos, páramentes tárolás a kerti fémházban

A fém kerti házak a praktikum és a tartósság szinonimái. Robusztus kialakításuknak köszönhetően hatékony védelmet…

1 hét ago

Fúrás, csiszolás, darabolás: Por- és forgácsmentes barkácsműhely télen

A téli időszak ideális a beltéri barkácsprojektekhez, felújításokhoz és a régóta halogatott műhelymunkákhoz. Azonban a…

1 hét ago

Több mint fűszer – hogyan segítheti a kurkuma az immunrendszer természetes védelmét?

A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…

3 hét ago