Hírek

A világ legfurcsább és legyomorforgatóbb ételei

Most nem éppen gusztusos fogások kerülnek terítékre, az egyszer biztos! Persze ízlések és pofonok, de ezek még nálunk is kiverték a biztosítekot. Előre szóltunk!

Eddig beszámoltunk már nektek a leghalálosabb és a legdrágább ételek listájáról, így most arra gondoltunk, hogy számot vetünk a világ legfurcsább, legelborzasztóbb ételeiről is. Nekünk egyszer kétszer leesett az állunk, és persze nem éppen jó értelemben.

Lássuk!

Balut

A balut, azaz a kifejlett kacsaembrió a Fülöp-szigeteken és Vietnámban népszerű reggelinek számít: megfőzik a tojást, amiben szegény embrió fejlődik. Akinek pedig mindezt bírja a gyomra, nem kell mást tennie, mint lebontani a tojás héját, ahol visszanéz két kis lábacska, de akár két szem is.

Kiviak

A kiviak tradicionális grönlandi étel, amit a helyiek kivételes alkalmakkor, például esküvökön szolgálnak fel. Fókabőrbe néha több száz alkát (sirályhoz hasonló madár) helyeznek teljes egészben, tollastól. Három hónapra a földbe ássák, majd amikor a madarak már erjedni kezdtek a fókabőrben, akkor kiássák és megnyúzzák. Ezután a madárhúst különféle módon tálalják.

Sült tarantula

Ezen talán nincs is sok magyarázni való. Azért mi meggondolnánk, hogy megesszük-e.

Blodplättar

Svédül blodplättar, vagy veriohukainen (finnül), egy véres palacsinta, ami disznóvérből, tejből, vajból és hagymából készül. Hát mi inkább a gundelre szavazunk…

Gyümölcsevő denevérből készült leves

Indiában még ma is előszeretettel fogyasztják a denevérből készült levest. Erre azonban csakis gyümölcsevő denevért használnak, mivel a húsevő fajta számtalan veszélyes kórság hordozója. Szerencsétlen állatot mindennemű zsigerelés nélkül, szőröstül bőröstül főzik meg és tálalják a fel.

Kép forrása: https://io9.gizmodo.com/

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

1 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

5 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

5 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

5 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

5 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

6 nap ago