Hírek

A világ legfurcsább és legyomorforgatóbb ételei

Most nem éppen gusztusos fogások kerülnek terítékre, az egyszer biztos! Persze ízlések és pofonok, de ezek még nálunk is kiverték a biztosítekot. Előre szóltunk!

Eddig beszámoltunk már nektek a leghalálosabb és a legdrágább ételek listájáról, így most arra gondoltunk, hogy számot vetünk a világ legfurcsább, legelborzasztóbb ételeiről is. Nekünk egyszer kétszer leesett az állunk, és persze nem éppen jó értelemben.

Lássuk!

Balut

A balut, azaz a kifejlett kacsaembrió a Fülöp-szigeteken és Vietnámban népszerű reggelinek számít: megfőzik a tojást, amiben szegény embrió fejlődik. Akinek pedig mindezt bírja a gyomra, nem kell mást tennie, mint lebontani a tojás héját, ahol visszanéz két kis lábacska, de akár két szem is.

Kiviak

A kiviak tradicionális grönlandi étel, amit a helyiek kivételes alkalmakkor, például esküvökön szolgálnak fel. Fókabőrbe néha több száz alkát (sirályhoz hasonló madár) helyeznek teljes egészben, tollastól. Három hónapra a földbe ássák, majd amikor a madarak már erjedni kezdtek a fókabőrben, akkor kiássák és megnyúzzák. Ezután a madárhúst különféle módon tálalják.

Sült tarantula

Ezen talán nincs is sok magyarázni való. Azért mi meggondolnánk, hogy megesszük-e.

Blodplättar

Svédül blodplättar, vagy veriohukainen (finnül), egy véres palacsinta, ami disznóvérből, tejből, vajból és hagymából készül. Hát mi inkább a gundelre szavazunk…

Gyümölcsevő denevérből készült leves

Indiában még ma is előszeretettel fogyasztják a denevérből készült levest. Erre azonban csakis gyümölcsevő denevért használnak, mivel a húsevő fajta számtalan veszélyes kórság hordozója. Szerencsétlen állatot mindennemű zsigerelés nélkül, szőröstül bőröstül főzik meg és tálalják a fel.

Kép forrása: https://io9.gizmodo.com/

Éva Benke

Recent Posts

Recession pop 2025 – mi ez, és miért dobja fel a hangulatod válságidőben?

Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…

2 nap ago

Sakktábla saláta recept – a legújabb nyári trend, amit látnod és kóstolnod kell!

A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…

2 nap ago

Menopauza és étkezés – miért legyünk egészségközpontúak, nem fogyókúrázók?

A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…

3 nap ago

Sminkeltávolítás 2 perc alatt – női praktika reggelre

Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…

3 nap ago

Bögre csokis süti fél perces élvezettel

Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…

3 nap ago

Miért jó, ha magyar terméket választunk? Most már tudományosan is megéri!

Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…

3 nap ago