Most nem éppen gusztusos fogások kerülnek terítékre, az egyszer biztos! Persze ízlések és pofonok, de ezek még nálunk is kiverték a biztosítekot. Előre szóltunk!

Eddig beszámoltunk már nektek a leghalálosabb és a legdrágább ételek listájáról, így most arra gondoltunk, hogy számot vetünk a világ legfurcsább, legelborzasztóbb ételeiről is. Nekünk egyszer kétszer leesett az állunk, és persze nem éppen jó értelemben.

Lássuk!

Balut

A balut, azaz a kifejlett kacsaembrió a Fülöp-szigeteken és Vietnámban népszerű reggelinek számít: megfőzik a tojást, amiben szegény embrió fejlődik. Akinek pedig mindezt bírja a gyomra, nem kell mást tennie, mint lebontani a tojás héját, ahol visszanéz két kis lábacska, de akár két szem is. 6213357305 23b8e0d47e c 1

Kiviak

A kiviak tradicionális grönlandi étel, amit a helyiek kivételes alkalmakkor, például esküvökön szolgálnak fel. Fókabőrbe néha több száz alkát (sirályhoz hasonló madár) helyeznek teljes egészben, tollastól. Három hónapra a földbe ássák, majd amikor a madarak már erjedni kezdtek a fókabőrben, akkor kiássák és megnyúzzák. Ezután a madárhúst különféle módon tálalják.

19844706062 2cee155240 c

Sült tarantula

Ezen talán nincs is sok magyarázni való. Azért mi meggondolnánk, hogy megesszük-e.

2090478518 2228f03b06 c

Blodplättar

Svédül blodplättar, vagy veriohukainen (finnül), egy véres palacsinta, ami disznóvérből, tejből, vajból és hagymából készül. Hát mi inkább a gundelre szavazunk…

41628313132 0da26f01d6 z

Gyümölcsevő denevérből készült leves

Indiában még ma is előszeretettel fogyasztják a denevérből készült levest. Erre azonban csakis gyümölcsevő denevért használnak, mivel a húsevő fajta számtalan veszélyes kórság hordozója. Szerencsétlen állatot mindennemű zsigerelés nélkül, szőröstül bőröstül főzik meg és tálalják a fel.

Fruit Bat Soup a common food in Palau Micronesia

Kép forrása: https://io9.gizmodo.com/

Hirdetés: