Bíborka év fagylaltja
Fotó: Funzine

A Bíborka fantázianevű, chilis, szedres, csokis remekmű nyerte el az év fagylaltja címet. 

Ahogy 1998 óta minden évben, így idén is a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete megválasztotta az év legjobb fagylaltját, amely ezúttal a békéscsabai Cafe One-t képviselő Fehér Gergő cukrász alkotása lett. Az idei versenyre összesen 81 fagylaltot neveztek, és négy régiós elődöntőből végül 20 jutott be a hétfőn tartott budapesti döntőbe.

„Helyi alapanyagokból készítettem a Bíborkát. Az üzemünk Szabadkígyóson van, a chili újkígyósi, a szeder adta magát egy gyümölcsös fagyiba, a csokival kiegészítve nagyon finom elegyet alkotnak. A Bíborkát a kávézónkban már egy ideje lehet kapni”  – árulta el Gergő az MTI-nek.

Bíborka év fagylaltja
Fotó: Cafe One / Facebook

A verseny második helyezettje Koncz Andrea lett a gödöllői Sissi Fagylaltozóból balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylaltjával. Márton Brigitta a harmadik hellyel lett gazdagabb, amelyet a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozóból édes tejfölös, Cumberland mártással készülő fagyijával érdemelt ki.

Az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás apropóján idén egy új kategóriát is kiírtak a szervezők. Az erdő-mező kategória győztese Nagy László lett a dunaföldvári Marcipán Cukrászdából rozmaringos-málnás étcsokoládéjával, Koncz Andrea pedig ebben a mezőnyben is a második hellyel büszkélkedhet szelíd kender vad szederrel fantázianevű fagylaltjával. A bronzérmet Reif Ferenc vihette haza a polgárdi Dock Cukrászda képviseletében a Mezei kakukkfütty elnevezésű fagyival. Utóbbi alkotás egyébként a szakmai szervezetek különdíját is kiérdemelte, míg a közönségdíjas Koncz Andrea és a balzsamos sült áfonyás, lágy kecskesajtos fagylalt lett.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Hirdetés: