A cékla egy igazi vitaminbomba, a náthás őszi-téli hónapokban pedig különösen jól jön! Na és a céklalevessel. hogy álltok? Szeretitek? Remek! Akkor a legjobb helyen jártok!
Két igazán különleges recepttel kedveskedünk most nektek, ami egyrészt állati egészséges és igencsak finom is. És a legjobb, hogy gyorsan kész is van! Voilá!
Egy edényben olajat hevítünk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, megdinszteljük, majd jöhetnek a megtisztított, csíkokra vágott céklát, amelyet felöntünk húslevesalaplével.
Ha a cékla már éppen roppanósan puha, akkor belekeverjük a joghurtot, majd ízlés szerint sózunk, borsozunk és cukrozunk, ha szükséges.
A céklát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, az almát pedig hámozás nélkül feldaraboljuk.
Közepes lángon feltesszük a zöldségeket ás az almát főni a babérlevéllel és a zöldségalaplével, és amikor már forr sóval és frissen őrölt borssal megszórjuk. Egészen addig főzzük, amíg a cékla meg nem puhul, ez körülbelül 20 percet fog igénybe venni.
A babérlevelet kiszedjük belőle, majd krémessé turmixoljuk levesünket. Tálaláskor érdemes egy kevéske tejfölt kanalazni a tetejére, és megspékelni egy kis kaporral. Nagyon guszta lesz, na és finom!
Egy nyári nap, amikor a hőség már elviselhetetlen, egy görögdinnyés smoothie tökéletes választás. Ahogy a…
Egy forró nyári délutánon, amikor a nap perzseli a bőrt és az ember csak egy…
Egyszer volt, hol nem volt, egy kis magyar faluban élt egy fiatal lány, Lili, aki…
Az ALDI Magyarország ebben az évben még több értékesítési lehetőséget biztosít a magyar termelőknek. A…
Ez a sajtos ropogós recept mindig nagy sikert arat a baráti összejöveteleinken. Egy alkalommal, amikor…
Ez a zöldséges quiche recept mindig nagy sikert arat, amikor a családot szeretném elkápráztatni egy…