A cékla egy igazi vitaminbomba, a náthás őszi-téli hónapokban pedig különösen jól jön! Na és a céklalevessel. hogy álltok? Szeretitek? Remek! Akkor a legjobb helyen jártok!
Két igazán különleges recepttel kedveskedünk most nektek, ami egyrészt állati egészséges és igencsak finom is. És a legjobb, hogy gyorsan kész is van! Voilá!
Egy edényben olajat hevítünk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, megdinszteljük, majd jöhetnek a megtisztított, csíkokra vágott céklát, amelyet felöntünk húslevesalaplével.
Ha a cékla már éppen roppanósan puha, akkor belekeverjük a joghurtot, majd ízlés szerint sózunk, borsozunk és cukrozunk, ha szükséges.
A céklát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, az almát pedig hámozás nélkül feldaraboljuk.
Közepes lángon feltesszük a zöldségeket ás az almát főni a babérlevéllel és a zöldségalaplével, és amikor már forr sóval és frissen őrölt borssal megszórjuk. Egészen addig főzzük, amíg a cékla meg nem puhul, ez körülbelül 20 percet fog igénybe venni.
A babérlevelet kiszedjük belőle, majd krémessé turmixoljuk levesünket. Tálaláskor érdemes egy kevéske tejfölt kanalazni a tetejére, és megspékelni egy kis kaporral. Nagyon guszta lesz, na és finom!
Mikor épp nehézségek között élünk – legyen szó gazdasági bizonytalanságról, inflációról vagy globális konfliktusokról –…
A gasztronómia világát 2025 nyarán egy meglepően játékos, mégis stílusos ételtrend uralja: a checkerboard saláta,…
A Time magazin érvelése szerint a menopauza túl gyakran jelenik meg diétás kontextusban, ami mentális…
Ha a reggeli rohanásban nincs időd arcápolásra, ez a gyors trükk segít frissen kezdeni a…
Gondoltad volna, hogy egy mennyei, krémes csokoládés süti elkészíthető mindössze 5 perc alatt? Ez a…
Egy megbízható kis piros-fehér-zöld jelzés a csomagoláson, amit egyre többen keresünk a boltokban – és…