A cékla egy igazi vitaminbomba, a náthás őszi-téli hónapokban pedig különösen jól jön! Na és a céklalevessel. hogy álltok? Szeretitek? Remek! Akkor a legjobb helyen jártok! 

Két igazán különleges recepttel kedveskedünk most nektek, ami egyrészt állati egészséges és igencsak finom is. És a legjobb, hogy gyorsan kész is van! Voilá!

Céklaleves joghurttal
Hozzávalók
  • 30 dkg cékla
  • 2,5 l húslevesalaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 4 dl joghurt
  • cukor
  • bors

Egy edényben olajat hevítünk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, megdinszteljük, majd jöhetnek a megtisztított, csíkokra vágott céklát, amelyet felöntünk húslevesalaplével.

Ha a cékla már éppen roppanósan puha, akkor belekeverjük a joghurtot, majd ízlés szerint sózunk, borsozunk és cukrozunk, ha szükséges.

Almás-céklakrémleves

  • 2 közepes fej cékla
  • 1 db nagyobb  alma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  • 6 dl zöldségalaplé
  • frissen őrölt bors
  • tejföl és friss kapor a tálaláshoz

A céklát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, az almát pedig hámozás nélkül feldaraboljuk.

Közepes lángon feltesszük a zöldségeket ás az almát főni a babérlevéllel és a zöldségalaplével, és amikor már forr sóval és frissen őrölt borssal megszórjuk. Egészen addig főzzük, amíg a cékla meg nem puhul, ez körülbelül 20 percet fog igénybe venni.

A babérlevelet kiszedjük belőle, majd krémessé turmixoljuk levesünket. Tálaláskor érdemes egy kevéske tejfölt kanalazni a tetejére, és megspékelni egy kis kaporral. Nagyon guszta lesz, na és finom!

 

Hirdetés: