Hírek

Csokoládéterápia Juliette Binoche-sal és Johnny Deppel

Úgy gondoltuk, egy kis újdonság mindig jól jön, ezért most egy filmes ajánlást hoztunk  nektek. Persze nem hagyjuk cserben a gasztronómiát sem, így egy olyan filmet mutatunk, ahol nagy kedvencünk, a csokoládé van a főszerepben. Nagyon francia, nagyon édes és nagyon romantikus.

Bár személy szerint, elég ritkán nézünk romantikus filmeket, azt azért be kell lássuk, hogy akad gyöngyszem ebben a műfajban is. A Csokoládé című film például pont ilyen, bár lelkesedésünkhöz talán az is hozzájárul, hogy a képernyőn töménytelen mennyiségű édességet sorakoztatnak fel.

A történet egy messzi, álmos francia falucskába, Lansquenet-be repít el minket, ahol Vianne (Juliette Binoche) az édességüzletének megnyitására készülődik. Vianne megjelenésével felbolydulni látszanak a francia falu mindennapjai, főszereplőnk vidám és bájos természete egyszerre teszi baráttá és ellenséggé az egyébként roppant vallásos helyiek szemében.

Forrás: davidbrazzeal.com

Vienne ráadásul egyedül neveli lányát, férj sehol a láthatáron, sőt mi több, még a vasárnapi miséket is rendre kihagyja. “Nem is csoda” hát, hogy egyre több ellenséget szerez magának, többek között Reynaud grófjának szemében (Alfred Molina) válik közellenséggé a finom és egzotikus nő. Azok a fránya csokoládéi csak tovább rontják Vienne megítélését, mivel bűnös élvezetekkel töltik meg a helyiek egyébként bigott mindennapjait.

Persze – amint ezt a beharangozóban is említettük – ez egy romantikus film, így nem hiányozhat belőle a szerelmi szál sem. Megérkezik ez is, egyenesen Johnny Depp személyében, aki tökéletes az amorózó karakterére.

A film sikeréhez minden bizonnyal hozzájárult az a temérdek csokoládé is, amely a pletykák szerint nem kevés kalamajkát okozott a forgatások alatt. A színészek ugyanis annyit felfaltak a finomságokból, hogy bizony-bizony nem egyszer hasfájás miatt kellett leállítani a forgatást. Bár tudjuk, hogy a torkosság nem erény, látva ezeket a mennyei csokoládékat, nem hibáztathatjuk a színészeket.

Kép forrása: facts-about-chocolate.com

Éva Benke

Recent Posts

Bacon Jam – A nyár legsűrűbb ízbombája, amitől minden étel gourmet lesz

Képzeld el a ropogósra sült szalonnát, az édesre karamellizált hagymát, barnacukrot, balzsamecetet és egy kis…

4 nap ago

Dzsúdló és a McDonald’s összeállt – Itt a zenész ikonikus Mekis menüje

Egy kisfaluból indult, most pedig saját menüt kapott a Mekiben.Dzsúdló – polgári nevén Juhász Marci…

2 hét ago

Kímélő receptek ropogós élménnyel – a zsírszegény sütés titkai

Ki mondta, hogy az egészséges étkezés egyet jelent az ízek feláldozásával? A konyhában rengeteg apró…

3 hét ago

Kymco ZX 50 karbantartási tippek

Ha Ön Kymco ZX 50 robogót használ, előfordulhat, hogy felmerül a kérdés: hogyan kell rendben…

4 hét ago

Nyári diétázás – bukásra programozva?

Van az az érzés, amikor egy nyaralás után úgy érsz haza, hogy „na, most aztán…

4 hét ago

Mennyi alkohol van a borban és mikorra ürül ki a szervezetünkből?

Vajon pontosan mennyi alkohol van egy pohár borban, és ez mit jelent a szervezetünkre nézve,…

1 hónap ago