Hírek

Egy gyors finomság: krémes gyümölcsrizs

Mindig szeretünk valami egyszerű finomságot összedobni az ebéd vagy a vacsora utánra. A gyümölcsrizs éppen ilyen, mutatjuk hogyan készítheted el.

Végy egy bögre rizst, tejet, fűszereket és már kész is van az isteni krémes gyümölcsrizs. Ráadásul, ha jó alapanyagokat használunk, és kevés cukrot, akkor sokkal kevésbé hizlaló édességet kapunk, mint a többség.

Egyszerű és mutatós desszert, ráadásul úgy díszítjük, ahogy csak szeretnénk. Ha mindenen kész, mentalevelet is tehetsz bele, igazán kellemes aromát ad majd neki, de a tetejére is teheted díszítésképpen! Fahéjjal megszórva pedig megkoronázhatjuk a mesterművet.

Ha meleg  van, ha hideg, egy bögre krémes gyümölcsrizs mindig jól fog esni.

Minél több friss gyümölcsöt teszünk bele, annál finomabb lesz a gyümölcsrizs.

Hozzávalók

  • 2 dl víz
  • 20 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 3 ek cukor (kristály)
  • 20 dkg eper
  • 20 dkg szeder
  • 5 dkg vaj (vagy margarin)

 

A rizst átválogatjuk, megmossuk és 2 dl forrásban lévő vízbe dobjuk. Néha megkeverjük és addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja.

Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a csipet sót és a vajat. Beleszórunk 2 csomag vaníliás cukrot és 3 evőkanál kristálycukrot. Lefedve 3-4 percig forraljuk, majd lekapcsoljuk a főzőlapot és fedő alatt, a gőzben hagyjuk megpuhulni.

A tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral  habbá verjük, ha szükséges habfixálóval segíthetünk javítani az állagán.

A kihűlt tejberizsbe keverjük.

Kép forrása: youtube.com

Éva Benke

Recent Posts

Fat Mama brunch – amikor a reggeli és az ebéd összeér egy falatnyi rock’n’rollban

Nem csak reggeli. Nem csak ebéd. Ez brunch a Fat Mamában. A brunch Budapesten már…

2 nap ago

A legfinomabb BBQ csirkemell pác – gyors, házi recept grillezéshez vagy serpenyőhöz

Ha te is unod már a só-bors-olaj szentháromságát, és szeretnéd, hogy a csirkemell végre ne…

6 nap ago

Roppanós édesburgonya falatok. A tökéletes sós nasi egy őszi estéhez

Szereted a ropogós dolgokat? És az édesburgonyát? Na akkor most figyelj. Ezek a sütőben sült…

6 nap ago

Üveg előtetők: tervezési tippek, terhelés, beszerelés

Az üveg előtetők nemcsak elegáns és modern megjelenést biztosítanak egy épület homlokzatának, hanem praktikus védelmet…

6 nap ago

Fenntarthatóság az acélban – tapasztalatok a környezetbarát építési megoldásokban

A modern építőipar egyik legnagyobb kihívása a fenntarthatóság. Egyre több beruházó és tervező keresi azokat…

6 nap ago

Húsgolyók, amik után bárki feleségül kérne

Vannak ételek, amiknél az első falat után már nem kérdés, hogy „maradj még”. Ezek a…

7 nap ago