BBQ szósz házilag? Naná! Akinek elege van a bolti műanyagokból, az ne is keressen tovább, ugyanis a legjobb helyen jár! Egyik kedves olvasónk beküldött receptjét szeretnénk most közreadni nektek.

Mára a legtöbb grill party elengedhetetlen kelléke az enyhén édeskés-savanykás BBQ szósz. Mihamarabb felejtsük el azonban a bolti gejl és ragacsos egyedeket, hiszen mi magunk is elkészíthetjük! Ráadásul nemcsak grillhúsokhoz passzol, hanem más húsok, halak és zöldségek pácolásához is remek. Nem is ragozzuk tovább, jöjjön a lényeg! Voilá!

Hozzávalók

  • két fej lila vagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 200 g barna cukor
  • 200 g ketchup
  • 4 ek Worcester szósz
  • 2 ek édes vagy angol mustár
  • 2 dl narancslé
  • 2 dl almalé
  • 4 ek almaecet vagy balzsamecet
  • fél üveg barna sör
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • chilli ízlés szerint

Két fej hagymát apróra vágunk és a fokhagyma gerezdekkel is hasonlóan járunk el. Rádobjuk őket az olívaolajra, és hagyjuk lepirulni. Most a barna cukron a sor, már kezdődhet is a karamellszálódás!

Aztán jöhet is a többi! Adhatjuk is szépen hozzá az alapanyagokat: a ketchupot, a Worcester szószt, a mustárt. Ezután következik a lé-szekció: az almalé, a narancsé, valamint a barna sör! Utána következhet az ecetet, majd kövesse ezt a chili, a só és a bors, természetesem ízlés szerint. Jó magyar módjára rakhatunk bele pirospaprikát, bár ezt meghagyjuk válaszható opciónak.

Elég klasszul hangzik, nem? Köszönjük a hiánypótló cikket lelkes olvasónknak, mi nem is tétlenkedünk tovább, megyünk is kipróbálni!

 

author avatar
Éva Benke
Hirdetés: