BBQ szósz házilag? Naná! Akinek elege van a bolti műanyagokból, az ne is keressen tovább, ugyanis a legjobb helyen jár! Egyik kedves olvasónk beküldött receptjét szeretnénk most közreadni nektek.
Mára a legtöbb grill party elengedhetetlen kelléke az enyhén édeskés-savanykás BBQ szósz. Mihamarabb felejtsük el azonban a bolti gejl és ragacsos egyedeket, hiszen mi magunk is elkészíthetjük! Ráadásul nemcsak grillhúsokhoz passzol, hanem más húsok, halak és zöldségek pácolásához is remek. Nem is ragozzuk tovább, jöjjön a lényeg! Voilá!
Két fej hagymát apróra vágunk és a fokhagyma gerezdekkel is hasonlóan járunk el. Rádobjuk őket az olívaolajra, és hagyjuk lepirulni. Most a barna cukron a sor, már kezdődhet is a karamellszálódás!
Aztán jöhet is a többi! Adhatjuk is szépen hozzá az alapanyagokat: a ketchupot, a Worcester szószt, a mustárt. Ezután következik a lé-szekció: az almalé, a narancsé, valamint a barna sör! Utána következhet az ecetet, majd kövesse ezt a chili, a só és a bors, természetesem ízlés szerint. Jó magyar módjára rakhatunk bele pirospaprikát, bár ezt meghagyjuk válaszható opciónak.
Elég klasszul hangzik, nem? Köszönjük a hiánypótló cikket lelkes olvasónknak, mi nem is tétlenkedünk tovább, megyünk is kipróbálni!
Ha valaha beírtad már a keresőbe azt, hogy „melyik a legjobb diéta fogyáshoz?” vagy „mit…
Ez egyre több emberben felmerülő kérdés, különösen azokban, akik reggel már félálomban a kávéfőzőhöz botorkálnak,…
Képzeld el ezt, hogy egy ismeretlen városban sétálsz, megéhezel, de nem akarsz turistacsapdába sétálni. Előveszed a…
Emlékszel a kilencvenes évekre? VHS a tékából, pasztellszínű görkorcsolya, Spice Girls kazetta a walkmanben, és…
Van egy illat, ami bármilyen időjárásban nyarat varázsol a levegőbe: a lassan karamellizálódó BBQ szószé.…
A hajnali és késő esti repülőjáratok nem ritkák – sőt, sokan tudatosan választanak ezek közül,…