Nem árt, ha az embernek van pár alaprecept a tarsolyában, amelyek jól jönnek, ha gyorsan kell laktatót készíteni. A rakott tészta például pont ilyen: van egy jól bevált alaprecept, amit aztán úgy csűrünk csavarunk, ahogyan éppen kedvünk tartja.
A legjobb alapreceptek kétségkívül azok, amelyek gyorsak és laktatóak, és suli vagy munka után is könnyen összedobhatóak. A rakott tészta receptjében például az a jó, hogy amellett, hogy alapvetően egyszerű az elkészítése, a fantáziánk is szárnyalhat közben, hiszen azzal gazdagítjuk vagy dobjuk fel a rakottast, amivel csak szeretnénk.
Például elkészíthetjük bolognai raguval, sonkával vagy éppen kolbásszal, de a zöldségeket sem kell elvetni, lehet mondjuk paradicsomos vagy spenótos. Amivel viszont nem érdemes spórolni, az a sajt, ha lehet használjuk minél többet és többfélét, hiszen a középen nyúlós sajtnál nincs is finomabb.
Mivel mi imádjuk az olasz ízvilágot, így maradtunk a paradicsomos pennénél: bazsalikommal és oregánóval fűszereztünk, a tetejét jó sok sajttal gazdagítottuk, és így pirítottuk aranybarnára az egészet. Olyan finom lett, hogy azt hiszem, új kedvencet avathattunk fel a konyhában.
A pennét kifőzzük, sós, olajos vízben. Ne főzzük túl keményre, hiszen úgyis sülni fog.
A sűrített paradicsomot elkeverjük olíva olajjal, hozzáadjuk a zöldfűszereket, és a reszelt fokhagymát, majd sózzuk és borsozzuk.
Ha kifőtt a tészta, leszűrjük, majd összekeverjük a paradicsomos szósszal.
Egy jénait kivajazunk, majd a tészta felét beleöntjük. A tésztára karikázzuk a meghámozott paradicsom felét, egy kevés reszelt sajtot, majd a maradék tésztát.
Erre jön a maradék paradicsom, majd jó alaposan megszórjuk sajttal. 180 fokra felmelegített sütőben, addig sütjük, amíg rá nem olvad a sajt. (kb. 15 perc)
Borítókép forrása: Tesco
A konyhában színt, illatot és ízt ad minden ételnek, de a kurkuma ennél jóval többre…
A karácsony nem december 24-én kezdődik. Sokkal előbb. Talán akkor, amikor egy hideg reggelen kinyitod…
Vannak filmek, amik azért születnek, hogy elgondolkodtassanak. Aztán vannak karácsonyi filmek, amik csak azért, hogy…
Kevés kellemetlenebb dolog van annál, mint amikor betegen az ember elveszíti az ízek és illatok…
Felnőtteknek szóló tartalom!A cikk alkoholos italról szól, fogyasztása csak 18 éven felüliek számára ajánlott. Kérjük,…
Sült csirkét ennél Budapesten, ami kívül ropogós, belül omlós? A Blaha Chicken Tenders felfedi, mi…